teisipäev, 1. veebruar 2011

Makske pensionäridelt võetud võlg tagasi!

Täna rahustab Rahvaliidust Reformierakonda siirdunud endine ja Euroopa parim rahandusminister Aivar Sõerd vanararahvast, et ärgu nad muretsegu, küll pensionideks ette nähtud raha leitakse riigieelarvest juurde võttes. Eks nii tuleb teha kui eakate mässu ei taheta näha. Mäletame küll, kui agressiivsed pensionärid olnud, kui nad esimeselt sotsiaalministrilt Marju Lauristinilt, kes tuli välja pensioniea tõstmise ettepnekuga, Toompea platsil mantlilt nööpe eest kiskusid. Mart Laaril lubasid vanaprouad midagi mehelikku ära lõigata, kui viimane elatusraha kärpima hakkab. 

Oli ju Laari valitsuse ajal sama mure, et raha vanadele ei jätkunud. Peaminister Laar tegi siis saatusliku vea, kui ETV otsesaates kogemata välja lobises, et riigieelarve puujäägi puhul jätab ta pensionid tõstmata või isegi vähendab neid. Kisa tõusis taevani. Nüüd tundub oravatel peen pihus olevat, sest lubatud pensionitõuse pole ju tulnud. Hoopis räägitakse suurest rahapuudusest. Üks analüütik ütles eile otse välja, et taolise pensionisüsteemi põhja minekust suurt pääsu pole.

Pensioniraha defitsiit tekkis siis, kui Ansipi valitsus võttis kasutusele pensionikassa 5 miljardi kroonise reservi, mis koguti Reformi- ja Keskerakonna 2005. aasta ühisvalitsuse ajal majandusminister Savisaare tungival pealekäimisel. Nüüd on reservid laiali kantud, II pensionisammas lõhutud ja elatusraha muidugi  ei jätku. II sammas sööb isuga I samba raha, millise ohu eest sai oravaid Riigikogu saalis juba ammu hoiatatud. Aga ega Ansip taha kedagi kuulda enne, kui häda koduõuele jõudnud ja raha otsas.

Tuleb küsida, kuhu see raha jäi, mille praegused pensionärid oma töölkäimise ajal maksudena riigikassasse kogusid ja mille tagasi saamisele pensionide näol neil täielik õigus on. Nüüd hüüab keegi, et mul on asjale lihtsustatud lähenemine. Tegelikult täpselt nii need asjad käivadki. Raha on läinud.
I sammas tühjavõitu, II ja III sammas haldurite poolt suures osas tuulde lastud ja omale kõrgete palkade näol välja makstud.

Härrased valitsuses! Aeg on käes. "Surnud kassi põrge" tulemas. Hinnad tõusevad ja elukallidus langeb. Eakatel rasked päevad. Makske pensionäridelt võetud protsendita võlg nüüd ausalt tagasi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar