neljapäev, 10. veebruar 2011

Lõpuks kaob pension siiski?



Heimar Lenk, kandidaat riigikokku Nr. 702

Peaminister Ansip võib ju praegu hüüda, et riiklik vanaduspension ei kao kuhugi, kuid uskuda on seda raske. Oli ju Reformierakonna valmimislubadustes eelmistel Riigikogu valimistel ka loosung, et pension tõuseb nelja kordseks. Kas tõusis? Oli ju Ansip see, kes kiitis, et niikaua kui tema valitsusjuht on, negatiivset eelarvet Eestis ei tule. Aga kuidas veel tuli, mitu tükki kohe.
 
Kuidas ta ütleski, Ansip, tsiteerin: „Kohtudes pensionäridega olen kuulnud, et viimasel ajal on levima hakanud hirmujutud sellest, et kaob riiklik vanaduspension. Kinnitan, et need jutud on sama alusetud nagu on olnud varasemad jutud pensionide kärpimisest, krooni devalveerimisest ja Eesti rahva vaesemaks tegemisest enne eurole üleminekut,“ rõhutas Reformierakonna esimees, peaminister erakonna juhatuse koosolekul.

Minu meelest jäi rahvas eurole ülemineku käigus hulga vaesemaks. Vaadake hindade tõusu. 14% kallinesid toiduained, kolmandiku on kütus kallimaks läinud, teenuste hinnatõusu ei suuda enam jälgidagi. Aga kas on kasvanud pensionid? Ei.
   
„Ma arvan, et pensionärid ja tööinimesed mäletavad hästi, et kriisi haripunktis seisis Reformierakond kindlalt vastu erinevate poliitjõudude ettepanekutele ja lausa nõudmistele pensione kärpida. Samamoodi seisame pensionäride ja pensionitõusu eest ka tulevikus, seni kuni Reformierakond on valitsuses, võite kindlad olla,“ rääkis Ansip erakonna juhatuse koosolekul.

Tuletan meelde, et pensionide langetamisest on rääkinud vaid IRL ja ekspeaminister Laar oma teise võimuloleku ajal. Ka äraostmatud on korduvalt ennustanud, et pensione tuleb vähendada, et raha ei jätku. Jätkuks küll, kuid Ansipi valitsus laristas pensionikassa 5 miljardi kroonise reservi kriisi ajal ära ja nüüd on näpud põhjas. Tuleb eelarvest raha võtta. Kuid niisugusel poliitikal pole tulevikku. Kui oravad kaua võimule jäävad, kaob riiklik pension, kui nõukogude aja jäänuk, nii kui nii. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar