esmaspäev, 14. veebruar 2011

Valimised valel ajal!


Heimar Lenk, kandidaat Riigikokku Nr. 702

Absoluutselt! Jälle talve kõige külmem nädal. Päästeamet keelitab kõiki kodus püsima.  
Ilmajaama andmetel tuleb alanud nädal väga külm: minimaalne õhutemperatuur langeb -32 kraadini. Tugeva külma korral soovitab päästeamet väljas liikuda võimalikult vähe.
Kui pikem autosõit külmaperioodil osutub möödapääsmatuks, tuleks sõidukile varuda piisavalt kütust ning kaasa võtta laetud mobiiltelefon.

Laetud mobiiltelefon mul on, kütust ehk ka piisab. Aga kodus püsimiseks pole mingit võimalust. Lendan ringi nagu vurrkann. Tallinnast Valka, Valgast Põlvasse ja Põlvast Võrru. Ikka valijate manu. Kuidas siis teisiti? Nädalavahetus möödus kui ainus hetk. Enam täpselt mäletagi, kus äge vaidlus astmelise tulumaksu ümber puhkes, kus aga ülekohtust pensioni- indeksit kiruti. Kontakte valijatega nõnda palju, et segi kipub minema.

Ega mina üksi. Kümned teised kandidaadid Riigikokku samamoodi. Külast külla, linnast linna viib nende tee. Ega nad kihutakski, kui mitte valijad ei kutsuks. Ja nii kestabki trall tuhatnelja edasi. Mööda kiilasjääd ja läbi lumehangede. Kraadiklaasi skaalal -32 kraadi. Ikka hooga valimispäeva poole!

Tore, et rahvaga suheldakse! Aga miks peab see kõik käima pöörases pakases? Miks peavad  valijad kandidaatide punaseid kõrvu ja külmast siniseks tõmbunud nina vahtima. Oli siin üks kohtumine, kus külaklubi vesi kinni külmus, nii et tualetti ka saanud. No mis kampaania see niisugune on?  Kas poleks aeg töö valijatega näiteks maikuusse või juunisse viia. Mäletate Eurovalimisi? Hoopis teine lugu. Suur suvi väljas, rahvas lahke, kandidaadid rõõmsad.

Talvise valimismaratoni idee mõtles omal ajal välja villaste kampsunite seltskond. Siis Isamaaliit. Et vabariigi aastapäeva ümber oleks lihtne igasugu isamaalisi koosolekuid pidada. Saaks konkurentide eest edumaad. Aga võta näpust! Mis sa külmas toas koosolekut pead. Rahvas pahur ja vihane. Ei taha lubadusi kuuldagi. Nüüd räägivad juba mitmed poliitikud vajadusest valimised soojemale ajale viia.

Mina neid toetan! Olgu kohtumised ikka soojas toas. Saaks rahulikult ilma kasuka ja kinnasteta istuda, külarahvaga nõu pidada ning tulevikuks plaane pidada. Võidaks kõik. Riik, rahvas ja parlament. Valimisaktiivsus oleks kindlasti suurem ja valijate suhtumine kandidaatidesse palju lahkem. Mõelgem sellele! Teeks ehk asja ära.              



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar