pühapäev, 6. veebruar 2011

Kuula Nõmme Raadiot!


Heimar Lenk, kandidaat Riigikokku Nr. 702

See on vapustav! See Nõmme Raadio lõunatund, kus Margus Lepa üksinda ja ligi poolteist tundi järjepanu saadet juhtida vihub. Sõna otses mõttes vihub, sest olla üle 75 minuti üksinda otseeetris ja kommenteerida peast, ilma suurema ettevalmistava tekstita päevasündmusi, on  tõeline katsumus. Samas ka tõeline ja igapäevane Meistriteos. Ma arvan, et ma järgnevaga ei liialda.

Teist sellist, nagu Margus Lepa, Eestimaal ei ole! Ilma paberita peast rääkida, lugeda samal ajal arvutit ja uudiseid sorteerida, kommentaar otse eetris valmis vormida ja sama ajal veel ise helipuldi nuppe keerata, on äärmiselt keeruline. Oled nagu lendur juhtimispuldis, kus iga eksimus maksab rängalt kätte. Lennuk võib alla kukkuda, saatejuht võib kuulaja kaotada.

Aga ei! Lennuk lendab kõrgelt. Lepa kogub kuulajaid üha juurde. Saade on nii põnev, et jäta kasvõi töö pooleli ja aina kuula. Iga lause täpselt paigas. Iga sõna mängib. Ma ei suuda mõista, kust ta selle mahlaka keele võtab. Kus ta nende seoste peale tuleb? Ise veel naudib ka täiega. Tõeline Meister!

See pole kiidulaul. Kuulake näiteks 3. veebruari saadet, mida ta täna eetris kordas. Vapustav, kuidas Lepa päevasündmusi analüüsib. Kuulad ja naudid, kuidas ta Ülle Madise kõne Eesti tuleviku kohta üksipulki läbi võtab ja lõpuks teeb ettepaneku proua Ülle presidendi kandidaadiks esitada. Kuidas ta kassiaasta peensusi avab. Kes on Kass? Kuidas ta ajalootsükleid paika paneb ja numbrimängude asjatundjaile mõtteainet annab.

Nõmme Raadiot saab Tallinnas ja Harjumaal kuulata sagedusel 99,3 MHz. Ülejäänud Eestis Internetist aadressil: http://www.nommeraadio.ee/. Lisaks veel Facebook. Otsige see raadio kohe välja ja alguseks kuulake 3. veebruari saade Lõunatund Nõmmeraadios ära. Siis ülejäänud hiljutised saated ja edasi asuge arhiivi kallale. Vapustav arhiiv. Head kuulamist.

Võiks taaselustada raadio ühiskuulamise ammu unustatud tava! Nii tehti II Maailmasõja eel ja ajal, ning veel palju aastaid hiljemgi! Koos on tore kuulata!
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar