teisipäev, 1. märts 2011

Haridusreform lõhub Valga võimuliitu


Heimar Lenk, kandidaat Riigikokku Nr. 702 


Reedel, 4. märtsil kell algusega kell 12 toimub Valga Raekojas Valga linnavolikogu erakorraline istung. Valga linnavolikogu eelmisel, 25. veebruari istungil andis Eesti Keskerakonna kaheksaliikmeline fraktsioon sisse umbusaldusavalduse linnavalitsusele.

Valga linnapea Ivar Unt peab umbusalduseavalduse esitamist arusaamatuseks ning juhtunut kahetsusväärseks, nimetades senist koalitsioonipartnerite vahelist koostööd heaks. «Loodame, et mõlemad osapooled saavad erimeelsustest üle ja suudavad ühiselt edasi minnes jätkata koostööleppes lubatu elluviimist,» ütles linnapea.

«See oli minule tegelikult tõeline üllatus, et umbusaldusavaldus keskerakondlaste nimel sisse anti,» tunnistas ka Reformierakonna Valga maakonnaorganisatsiooni esimees Valter Malm. Tema hinnangul on linnavolikogu koalitsioonis, kuhu kuuluvad reformierakondlased ja Keskerakonna liikmed, siiani küll väga töine ja normaalne keskkond valitsenud.

Seevastu Valga aselinnapea, Keskerakonna Valgamaa piirkonna juht Alar Nääme leiab, et senises koalitsioonis polnud asjad kaugeltki korras.

Kommenteerin seda ajalehe Valgamaalane pressiteadet. Tegelikult sai Reformierakonna ja Keskerakonna võimuliidule saatuslikuks linna hariduselu ümber korraldamise küsimus. Reformierakond tahaks linna eestikeelset riigigümnaasiumi ja venekeelset põhikooli. Selle sammuga suletaks praegune Vene Gümnaasium, mille klassid viidaks  riigigümnaasiumi koosseisu. See enamikule vene gümnaasiumi õpilastele, lastevanematele ja õpetajaile ei meeldi.

Ka uurimistulemused kinnitavad, et oravate muudatusi hariduseleu suurem osa linnaelanikest ei poolda. Ka praegune eestikeelne gümnaasium on linnas heal tasemel ja kardinaalseiks muudatusteks, milliseid näeb ette IRLi haridusministri Lukase reformikava  Keskerakonna 8 liikmeline fraktsioon linnavolikogus ei saanud neid hariduselu muudatusi toetada ja sellest ka lõhe 8 liiikmelise Reformierakonna fraktsiooniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar