neljapäev, 10. märts 2011

Savisaare lahkumist enam ei nõuta!?


Tähelepanu väärne muudatus on juhtunud nii Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi kui teiste paremtippude kõnepruugis. Suve lõpust peale, eriti Lasnamäe kiriku rahastamise skandaalist alates, on järekindlalt nõutud Edgar Savisaare lahkumist Keskerakonna esimehe kohalt. Mõjuagent ei sobivat nii suurt parteid juhtima. Üleeile, ehk Naistepäeva hommikul tegi Ninasarvik kavala käigu ja koos sellega ninanipsu kõikidele tema hurjutajaile. Savisaar ütles otse välja, et nii suure õnne korral, kui Reformierakond peaks opositsiooni mängitama, on tema nõus tagasi astuma.

Toon avalduse teksti:
8. märts 2011.
Savisaar: Reformi jätmine opositsiooni minu taha ei jää

Delfis teatab sotsiaaldemokraatide juht Sven Mikser, et Reformierakonna opositsiooni jätmine eeldab muutusi Keskerakonna juhtkonnas. Seoses sellega kinnitab Keskerakonna esimees Edgar Savisaar: “kui eesmärk on nii ahvatlev, nagu Reformierakonna jätmine opositsiooni, siis minu taha see kindlasti ei jää.”
 “Muidugi see eeldab, et Keskerakonnal oleks võimalik uues võimuliidus tõepoolest realiseerida oma valijate huvisid. Meie ei võitle kolme või viie inimese ministriportfellide pärast, aga kindlasti on meile tähtsad need põhimõtteid, mida valimistel sai inimestele lubatud,” ütles Savisaar.
 „Ma ei tea, kas sotsid nõuavad veel mingeid muutusi Keskerakonna juhtkonnas või piisab neile Savisaare skalbist, aga mina ei hakka kindlasti selles küsimuses nendega sõdima,“ rõhutas Savisaar.
 Lisaks pani Savisaar imeks Ain Seppiku väidet, et valimistulemusi  nagunii Keskerakonna sees ei arutatavat. „Neid on analüüsitud alati peale valimisi ja seda tehakse ka sel korral. Ma ei saa üldse aru, millest Seppiku hirm, et temale selles asjas sõnaõigust ei anta,“ imestas Savisaar.

Pärast avalduse levitamist avalikkuse ees juhtus ime.  Enam ei nõua keegi Edgari lahkumist erakonna esimehe kohalt. Isegi Ansip mitte! Selle asemel hakkas oravate juht ja tema järel kõik teised kaasahüüdjad nõudma Keskerakonna juhtkonnalt „välisraha küsimise“ hukka mõistmist. Uskumatu!!

Kuidas saab hukka mõista seda, mida senini pole olemas? Ei ole ju Eesti riik, tema kaitsepolitsei, politsei ega kohus kinnitanud raha küsimise fakti. Nii nagu pole tänaseni tõestatud 1995. aasta lindiskandaali lindistamist. Tänaseni pole ühtegi kassetti ega linti avalikkusele näidatud. Pole ka Moskva raha küsimise fakti tõestatud, rääkimata raha saamise faktist.

Huvitav, missugune on järgmine nõue Savisaarele? Selleks, nagu nad ütlevad, et teised saaksid Keskerakonnaga koostööd teha. Muide, lindiskandaali ajal oli sama nõue. Siis Savisaar astus tagasi, aga koostööd keegi selle eest ei pakkunud. Küll on tänaseks teada, et „lindiskandaali“ lavastamise põhjus peitus hoopis muus, kui väidetavas lindistamises endas. Nimelt: Savisaar oli äsja saanud siseministriks! Aga see ei saanud ülejäänud võimuseltskonnale kuidagi meeldida. Kuidas võib lasta Savisaart kõiksugu salatoimikute ja arhiivide kallale? Ei tohi ju! Nii nagu praegu. Ei saa ju lubada, et Edgar kritiseeriks parempoliitika „saavutusi“ ohjeldamatult edasi ja ütleks konkurentidele tõde näkku. Selleks on ta liiga tugev. Aga tugevaid pole ju tarvis!! Nad tuleb maha võtta?  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar