reede, 18. märts 2011

Tasuta haridusele pole raha vaja!


Lugedes tänast uudist, milles oravad ei oska kuidagi tasuta hariduse rahastamiseks vahendeid leida, pole vaja imestada. See on Reformierakonna tüüpiline suhtumine väiksema sissetulekuga inimestesse. Riigil raha pole. Ei hariduse tarvis, ei pensionide tõstmiseks, ei töötuse vähendamiseks.

Toon uudise teksti:
Koalitsiooniläbirääkimisi pidavad Reformierakond ja Isamaa ning Res Publica Liit on töänaseks suuremas osas koalitsioonilepingu punktidest üksmeele leidnud, kuid kokkulepped emapensioni ja tasuta kõrghariduse osas veel puuduvad.
Peaministri ja Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi sõnul on kokkulepped võimalikud ka suurimaid vaidlusi tekitanud emapensioni ja tasuta kõrghariduse lubadustes ja läbirääkijad on neis küsimustes kokkulepetele lähedal. Ta ütles "Aktuaalsele kaamerale", et nende lubaduste osas põhilisi vaidlusi tekitanud rahalise katte leidmine, vahendab ERR Uudised.
"Meile on teada rahandusministeeriumi esialgne prognoos järgmiseks neljaks aastaks ja see kõneleb sellest, et eelarve on defitsiidis. Kui eelarve on defitsiidis, siis see tähendab seda, et mingeid lisavahendeid tulemas ei ole, läbi tuleb ajada nende vahenditega, mis prognoosis kirjas on. Kui tahta mingeid sotsiaalseid hüvesid suurendada, siis tuleb kusagilt midagi kokku tõmmata," nentis Ansip.

Kena küll, oravad! Kui ikka riigil raha pole, siis hoiame kokku hariduselt, sotsiaaltoetustelt, pensionidelt  ja tervishoiu rea pealt.

Mida arvab asjast rahvas? Tundub, et ta on pärast valimisi segaduses. Mida küll kõike kokku ei lubatud, aga näe raha neil ju pole. Kõik läheb oma taskusse. Ja kas nad üdse midagi tõsiselt üldse võtsid, kui lubasid?
Ainult üks kommentaar emapensioni kohta.

No ja emapalk, 18.03.2011 see on tore küll, kuid kuidas sa siin oled, kui kõik emad pole ... võrdsed. Üks on rikas, temal poleks tegelikult ju tarvis. Teine on vaene, kuid ...
Üks kasvatas koos mehega, teisel polnud meest ...
Mõni on halb ema ja pealegi vaene, teine on halb ema kuid väga rikas, mõni on hea ema ja väga rikas, mõni on hea ema ja vaene ... ja siin vahepeal on veel must miljon varianti. Mõnel on mehi olnd kui rattal kodaraid, lapsed tulevad meelde, kui pinsiiga käes.
Ja veel - millised lapsed keegi üles kasvatas? Mõni oli vaene, kasvatas väga tublid lapsed, teine oli rikas, kasvatas väga tublid lapsed, kolmas oli vaene ja lastest tulid vargad ja pätid, neljas oli rikas ja lastest tulid, ühest mõrtsukas, teisest normaalne. Mõnel oli kümme last, mõnel üks, kuid see üks on peaminister, kümnest neli töötavad väljamaal, kolm küsivad vallavalitsuselt abiraha, üks on vangis, kaks on enamvähem normaalsed inimesed ...
Siin on võimatu otsustada?
Mis mõte on maksta miljonäriprouale emapensioni, kuigi lapsed korralikud? Kuidas sa maksad vaesele naisele emapensioni, kui üks tema poegadest istub tapmise eest vangis, teine jõi ennast surnuks ja kolmas vahib väikeseid poisse?
Et nõmedad näited?
No tooge siis paremaid. Kumb on parem kas ministrist laps või edukast ettevõtjast laps? Mõlemad on head ja mõlemad mammad saavad emapensioni. Seejärel aga teeb edukas ettevõtja riigile 500 miljoni euroga käibemaksutünga ja minister müüb Nato saladuse maha ...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar