neljapäev, 17. märts 2011

Valimislubaduste täitmine algas!




Esimeseks ohvriks toodi nagu ikka pensionärid. Poolteist nädalat pärast valimispäeva teatas valitsus külmalt, et pensione tänavu ei tõsteta. Milline küünilisus, kas pole? Võinuks selle mõruda tõe teatavaks teha kaks nädalat tagasi, ehk siis näiteks 3. märtsil. Kolmest päevast oleks piisanud, et oravate edulugu tuhmunuks. Kuid ei! Ansip raius viimase telereklaamini välja, et ärgu pensionärid muretsegu, nende tulevik on pilvitu. Ja ongi. Ei mingeid muutusi.

Kõik nagu enne valimisi ja valimislubadusi. Hinnad tõusevad üha kiiremini ja vanarahvas jääb üha vaesemaks. Ometi oli Reformierakonna ehk peaministri parteil juba 2007. aasta valimiste päevil lehvimas loosung: Pensionid nelja aastaga kahekordseks! Mis aga välja tuli. Ka viiendal aastal ei kavatse keegi vanainimeste elatusraha tõsta. Aga paljud pensionärid olid seekord oravate valijad!



Toon kurva teate pensionäridele muutmata kujul, nii nagu ta agentuuridesse jõudis:.
Tänavu pensionid ei tõuse 17. märts 2011
Valitsus kinnitas täna riikliku pensioni indeksi väärtuseks 1,000, seega pensioni suurused seoses indekseerimisega tänavu ei muutu. Järgmiseks aastaks on oodata 3-6protsendilist pensionitõusu. Kinnitatud indeksi väärtust rakendatakse riiklike pensionide indekseerimisel
1. aprillil 2011, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.
Vastavalt tänavusele indekseerimisele on rahvapensioni määr endiselt 128,45 eurot, pensioni baasosa on 114,6575 ning aastahinne 4,343.
Vanaduspension pensioniõigusliku staažiga 15 aastat on 179,80 eurot, vanaduspension pensioniõigusliku staažiga 30 aastat on 244,95 eurot, vanaduspension pensioniõigusliku staažiga 40 aastat on 288,38 eurot ja vanaduspension pensioniõigusliku staažiga 44 aastat on 305,75 eurot.

Mõned kommentaarid lisaks:
Ansipi Valija, 17.03.2011 Mäletate kuidas austet pääminister oma koolitet värisevalt-nunnu häälega "oma valimisreklaamis" penskaritele lubas pensione tõsta.
Nüüd ta ilmselt üteleb, et küllap jõuab - aega veel neli aastat. Ja kui kunagi nelja aasta pärast, st viimasel valitsemiskuul iga päev tõsta pensioni üks euro/ päevas, siis on Ansipi valitsemise ajal tõstetud pensione 30 korda. Kolmkümmend KORDA, mis on Eesti kõikide aegade kiirem pensionitõus. Seega penskarid, rumalad olite, olime, et Ansipit uskusime - nigu Savisaartki ...
valetajale, 17.03.2011 Valitsusliidus on hakatud ääri-veeri rääkima ka pensionitõusu külmutamisest, mis lubaks miljardeid kroone mujale suunata.
«Reformierakond pole sellega kindlasti nõus. Pensionärid võivad olla rahulikud,» lausus Ansip. «Koalitsioonierakonnad peavad kinni kokkulepitust, et pensionid kahekordistuvad nelja aastaga.»
part24, 17.03.2011 Tõstame peeeeeensione, tõstame lapsetoeeeeeeetusi, teeme emapaaaaalka, loome töökoooooooohti, viieteist aastaga .... seeeeeeeeekkkkkaaaaa!
eesti mees, 17.03.2011 Ega siis kõike korraga tõsta saa - enne on vaja toidu, elektri ning muude kodukulude hinnad üles kruvida, samuti riigikogulaste sissetulekud, alles siis saab hakata lastega pereda ja pensionite peale mõtlema. ee loll rahvas, kes valis Reformi ja IRL tagasi valitsema, sureb lihtsalt varsti välja.

orav, 17.03.2011 kärvake maha invad ja penskarid. eesti on ainult rikastele ja edukatele, ise valisite oravad jälle juhatama, oravad tahavad ka elada, unustage ära oma indekseerimised.
asd3, 17.03.2011 keegi tõesti ootas tõusu ?
Baba-Jaga, 17.03.2011 Olge te neetud,Antsipi järjekordne inimeste petmine. Ja penskaritest sinisilmad vudisid valimispäeval Antsipit valima nii,et saite nüüd.
valetajale, 17.03.2011 12:57
Ja aasta oli siis 2008, seega järgmine aasta peab pensione kahekordistama. Ilmselt elukallidus tõuseb küll- pensionärile- üle 2 korra.
mami, 17.03.2011
Tegelikult saate kõik petta,kes TEDA VALISITE.
paras teile kõigile. Mina teda ei valinud ja olen nüüd üsna rahul,et tema valijatest penskarid hakkavad nüüd ärkama,st järgmisel aastal,millise türannil end hullutada lasksid.
Ega enne pensid ei tõuse,kui pole tõstetud kaudseid makse nagu aktsiisid ja muud maksud,mis otseselt välja ei paista. Hindade tõusurallile nad kätt ette ei pane,kuigi saaksid,
lollid mutid ei mõista,kuidas neil nahk üle kõrvade tõmmatakse.'
Kulbiga võetakse ära,teelusikaga antakse tagasi. Vaat nii teile tehaksegi pensionitõusu.
Ansip ju ilus poiss,ajab vanurite pead segi libekeelsete mullitamistega,suurte lubadustega.'
Noored ja tegusamad lasevad jalga,neid ansip pügada enam ei saa.
Vanakesed,hea kui plastist kirstud teile võimaldatakse.
Elagu suur juht ja tema partei nimega ANSIP
aga, 17.03.2011 mis vingute, Ansip ütles, et KUI majanduses seis PARANEB, SIIS tõstetakse pensione, aga ise võite arvata juba, et majanduse seis EI parane enne kui tulevad uued valimised ja vaja on jälle penskarite hääli... ei oleks iial uskunud, et meie ajal on veel kirjaoskamatuid inimesi olemas, eriti penskarite hulgas paistab on neid hulgem...
mina toetan MITTEtõstmist, sest vaatan meie maja penskareid, kes meie majale röögatu laenu peale võtsid, see tähendab, et raha on penskaritel palju, palju, palju... penskarid meie riigi põhja lasevad ükskord, mõistus neil lihtsalt ei tööta, isegi läbi rahakoti ei tule nendele mõistus koju
OMG, 17.03.2011
Olgem ikka täpsemad;kui 2007a Ansip pukki sai, siis lubas pensionitõusu 13%, 2008a aga jäi sellest tõusust järgi 5%. 2009-2010 oli tõus 0%. Veel enne valimisi, kui siin kommendaariumis seda Ansipi järjekordset lubadust lahati, kirjutasin mina,et ka 2011 läheb samas vaimus edasi, pensionitõusu ei tule, sest seda polnud eelarves ette nähtudki.
Noo, sain siis küll -,küll muud sõimu kaela,aga ega faktide vastu ikka saa.
Tuleb õppida ka seda dokumenti lugema nagu on riigi eelarve, küllaltki hariv paberipatsakas ja peegeldab nii mõndagi. Soovitavalt seda teha enne otsustavaid valimisi, muidu juhtub jälle nagu seekord.
vanaema, 17.03.2011 eelnevalt kirjutati,et töötavad pensionärid koju.Võtavad noorte eest töö ära.Ma tahaks näha missugune tibi tuleb minu asemel tänavale luuaga pühkima ja koeras...a kühvlile korjama?
andrjusha oravake, 17.03.2011 13:44
jääb üle veel uus seadus sotsiaalmaksu piirangute kohta kõrgepalgalistelt vastu võtta ja siis võime pensione hoopis vähendama hakata. Vaat, küll selle eest tuleb meie parteikassasse alles pappi.
jussile paistetanud penskaritest, 17.03.2011 13:45
Teadmiseks , et ebatervislik söömine tekitab kaalutöusu ja kui päevas ainult korra süüa, siis kaalulalgust ei toimu, sest organism on pidevas stressis.Need pensionärid on paksud stressist, murest ja haiguste pärast ( mis osaliselt tulenevad stressist) Mu oma ema elab üksi, saab täit pensioni aga omadega välja ei tule, kommunaalid on liiga suured pensionäri maksta. Lörbib nädalate viisi suppi ja kaal tõuseb. Annan talle iga kuu natukene raha juurde.Nii, et ära tule ütlema, et paksus on heast elust tingitud.
Küünilised mõlakad, 17.03.2011 Pensionärid kui sotsiaalne grupp peab vaikselt hääbuma ja välja surema. Pole pensionäre, pole probleeme!
2007 valimiste eel lubas Ansip lausa 5 kordset pensioni suurenemist, kuid ta mõtles eripensione.
Vanaonu, 17.03.2011 to: Vello, 17.03.2011 13:28 "Indekseerimise mõte pidi olema elukalliduse tõusu kompenseerimine!" Praegune valem (indeks sõltub 80% sotsmaksu laekumisest ja 20% THI'st) tekkis siis, kui rahvas avastas, et pension kasvab aeglasemalt kui keskmine palk. Tööhõive oli siis tipus ja palgad kasvasid 20% aastas. Praeguses situatsioonis see valem meile muidugi ei meeldi. Aga küllap oleks rahvalt palju nõuda, et ta tänasest kaugemale näeks.
lõpuks ometi, 17.03.2011 13:48
jõuab valijateni asjaolu,et kui oled saanud petta ühe korra,saad petta
ka teise korra jne. Hinnad tõusevad,inflatsioon suureneb,samas aga ainuüksi riigikogulaste kuluhüvitis on üle 3 korra suurem keskmisest kuupensionist.
Mis toimub? Auuuuu,pensionäride liit,kus te olete?
Al, 17.03.2011 13:56
Inflatsioon 7%,pensionitõus 3%,see teeb ju kokkuvõttes,et penskarid jäävad vaesemaks.Ahahaaa reformarid on ikka ägedad,tõstavad pensione.
pensionär, 17.03.2011 14:15
Lubadusi on jah igasuguseid jagatud ,aga olgem ausad,ega selle praeguse pensiga on ikka päris keeruline toime tulla kui ümberringi hinnad aina tõusevad.Aga riigil rahaprobleemi ei paista olevat.sest riigikogust lahkunuile makstakse 6.kuu palk ja ka neile kes edasi jäävad saavad 6.kuu palga pluss iga kuu jooksev palk.On ju kena elu nendel muidusööjatel!Pealegi näägutakse pidevalt pensionäri iga sandikopika üle.Aga abistamaks teisi arengumaid j.n.e miljonitega,siis on meil raha küllaga.Üldiselt väga vastikuks on muutunud see meie riik ja rahvavaenulik poliitika.
pensionär, 17.03.2011 14:19
AITÄHH, HÄRRA ANSIP!MIS TORE UUDIS KOHE PEALE VALIMISI!ÄKKI IKKA ERIPENIONE VÕIKS TÕSTA, MUIDU NÄLGIVAD VAESEKESED!
peeter lehm, 17.03.2011 14:21
See on ju kõva sõna---ma saan siis järgmine aasta 130 eek. juurde !!!
kallid oravate valijad!, 17.03.2011 14:24
Tuletan Teile meelde , et enne valimisi oli televiisoris reklaam , kus Ansip rääkis kuldses toolis istudes kirikuõpetaja häälel , kuidas reformierakond on võidelnud pensioni tõusu eest ja kuidas nad lubavad pensioni tõusu. Paljud pensionärid valisid Reformierakonna... Kuus päeva
................................................................................................................................. 

Millised oravate vastased kommentaarid, kas pole? Paistab, et rahvas nagu mõistaks seda pimesiku mängu. Kuid miks alles nüüd? Millest mõtlesid tarkpead kommentaatorid siis, kui hääle valimiskasti pillasid või arvutis peaministri erakonna kohale kliki tegid?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar