reede, 4. märts 2011

Valga linnavalitsus kukkus

Heimar Lenk, kandidaat Riigikokku 702

Täna algusega kell 12 toimus Valga Raekojas Valga linnavolikogu erakorraline istung. Sellel oli arutuse all umbusalduse avaldamine Valga linnavalitsusele. Vastava eelnõu andis sisse volikogu Keskerakonna fraktsioon. Eile esinesid avaldusega Valga Linnavolikogu sotsiaaldemokraadid, kes lubasid umbusalduse avaldamist toetada.

Umbusaldust sooviti avaldada mitmel põhjusel. Esiteks, linnavalitsuse liikmete vahel puudub avatud ja linna arengut soodustav võrdväärne koostöö. Teiseks, aselinnapea Enno Kase 24. veebruaril vabariigi aastapäeva puhul peetud avalik kõne oli koalitsioonipartnereid halvustav ja kompromiteeriv.

Umbusaldamise peapõhjus seisneb siiski reformierakondlaste poolt kavandatav haridusreform, millega muudetaks praegune gümnaasium riigigümnaasiumiks ja linnas kaoks legendaarse, ligi saja aasta vanune Vene Gümnaasium. Uuringu põhjal on 60% linnakodanikest reformi vastu.

Umbusalduse avaldamise poolt oli 12 ja vastu kuus kohal olnud linnavolikogu saadikut, puudus kolm saadikut.

Lisan, et  Valgas tehti täna ajalugu. Parempoolsed reformerakondlikud linnavalitsused on piirilinnas võimul olnud kakskümmend aastat järjest. Nüüd on lootus saada Valgas saada võimule sotsiaalsema ellusuhtumisega linnavalitsus, mille võiks moodustada Keskerakond, Sotsiaaldemokraadid ja Rahvaliidu taustaga valimisnimekiri. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar