reede, 4. märts 2011

Vapustav, kuidas meedia uudiseid valib!


Heimar Lenk, kandidaat Riigikokku nr. 702

Tõepoolest vapustav, kuidas kahel telekanalil Kanal 2 ja TV 3 suu vett täis sai, kui uudis oravate võimu umbusaldamisest Valgas nendeni jõudis. Nii täis, et isegi ühtegi sõna selle sündmuse kohta eetrisse ei jõudnud. Kujutagem, hetkeks, et oleks tulnud uudis Keskerakonna võimult tõrjumise kohta mõnes vallas. Pole kahtlust, et see uudis oleks olnud esimene ja saates kõvasti ruumi saanud. Nüüd ei leidnud ta üldse saates üldse kohta. Nagu poleks sündmust olnudki. Oravad ju kaotasid, mis sellest ikka rääkida.

Ka Rahvusringhäälingu Vikerraadio Päevakaja saates kell 18.00 ilmus Valga uudis alles 12-l minutil palja diktori tekstiga. Iga proff saab aru, et hommikune uudis oleks pidanud õhtuses kokkuvõtlikus uudistesaates olema täiendatud, laiendatud ja sellele tulnuks kindlasti lisada mõni intervjuu või kommentaar.

Aga nii need asjad Eesti meedias käivad. Paneb lihtsalt ohkama. Ei mingit tasakaalu ega arvamuste paljusust. Tehakse nii, nagu tarvis: Keskerakonda peab peksma. Kui seda teha ei saa, siis tuleb keskmeeste teod maha vaikida.   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar