reede, 11. märts 2011

Valgas hääletatakse täna linnapead!

Täna keskpäeval hääletatakse Valga Raekojas uut linnapead. Kes selleks saab, on raske öelda. Igal juhul tundub, et Valga valitsemises tuleb muutusi ja puhub uusi tuuli. Avalikkus on muudatusi toetanud. Näiteks ajalehe Valgamaalane kommentaariumis on toetust laialt jagatud. Praegu jätab väga soovida linna heakord, transport, töötuse probleemiga tegelemine, hariduselu korraldmine.    

Umbusaldusavaldus algatati möödunud reedel 19. veebruaril. Selle  andis sisse Valga Linnavolikogu Keskfraktsioon. Umbusaldus anti linnavalitsuse, sisuliselt aga Reformierakondlasest linnapea Ivar Undi aadressil. Linnapeale heidetakse ette ebasobivat juhtimisstiili, mitte arvestamist  keskerakondlastest koalitsiooni kaaslastega, tegemata jätmisi linna hariduselu arendamisel.

Õli lisas tulle vabariigi aastapäevale pühendatud perepäeval esinenud Valga reformierakondlasest aselinnapea Enno Kase, kes laskus oma kõnes, nagu kohalik ajaleht väljendas, valimispropaganda tasemele. Kase kritiseeris kõvasti koalitsioonikaaslastest keskerakondlaste tegemisi. Pidulikul sündmusel viibinute arvates oli sellise räige kõne esitamiseks valinud aselinnapea vale koha, sest perepäeva eesmärgiks oli just sallivuse ja üksteisesse inimliku suhtumise väärtustamine. Aselinnapea kõne nimetati valimisrünnakuks Keskerakonna vastu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar