kolmapäev, 9. märts 2011

Valimised läbi, räägime hinnatõusust jälle!



Kas pole mitte imelik, et ohjeldamatu hinnatõus meenus meie meediale alles pärast valimisi. Täna kirjutavad jälle mitmed väljaanded koletult kõrgetest hindadest, millise toiduained meil saavutanud. Eestis on hinnatõus kaks korda kiirem kui ülejäänud Euroopas, teadustab meile Delfi ja lisab, et hinnatõusu lõppu ei paista.

Kuid lubage küsida, miks polnud meedias kõrgete hindade teemat üleval valimiste eelsetel nädalatel? Vastan ise: see oleks valitsusparteidelt hääli ära võtnud. Kui Keskerakonnal õnnestus mõnes kanalis häält teha ja hüüda, et hinnatõusust ehk aitaks, siis visati kohe Edgari kaart lauale. Et kas ta ikka astub tagasi või mitte.

Valimiste aegse vaikimise ajal jõudis kohvi hind tõusta rekordilisele kõrgusele, puuviljad hinnad lakke visata ja tööstuskaubad märgatavalt kallimaks minna. Mõistan, et kogu maailmas hinnad tõusevad, kuid ma ei mõista, miks selles vaeses Eestis peavad nad kaks korda kiiremini tõusma, kui mujal Euroopas. Kas on meie tootjad ja kaupmehed siis need kõige ahnemad? Aga muud vastust pole ju  leida.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar