pühapäev, 3. aprill 2011

Kommentaatorid toetavad mind


Delfi portaal avaldas minu kirjutise „Piinlik Vaino Väljase ees“ ja selle eest toimetusele suur tänu. Meeldiv, et suur osa kommentaatoreist toetas mind. Kui tavapärased rünnakud, et kirjutaja Lenk on punane ja endine ja nii edasi, siis suures osas kommentaaride autorid nõustusid, et Väljase juubelit oleks pidanud laialdaselt ja riiklikul tasemel tähistama. Toon siinkohal mõned näited:

ajalugu on ajalugu, 02.04.2011 05:28
Mihhail Gorbatšov, Boriss Jeltsin ja Väino Väljas need on mehed tänu kellele Eesti iseseisvus saavutati. Ja veretult.
Mulle, 02.04.2011 05:44
on Väljas alati sümpatiseerinud. Leian ka, et sünnipäeva poleks tohtinud unustada.
lugeja, 02.04.2011 05:59
Lenk on ikka naiivne.
Kuidas ta ometi ei mõista, et Ansip ei suuda elu seeski üle saada oma 88.a. apsudest. Kes korra on koerte kasutamist heaks kiitnud, see ei saa enam kuidagi neid heaks kiita, kes koerte kasutamist inimsusevastaseks peavad.
Lugeja, 02.04.2011 06:06
Nii nagu sina külale... Samamoodi unustatakse ruttu need Ansipid ja Ilvesed.
miks?, 02.04.2011 06:33
Ajalugu on hagu veingi.Mida kauem laagerdub"lugu" ajas,seda klaarimaks ta saab!Kuulun keskealiste kilda ja usun,et enamus meie põlvkonna inimesi,mõistavad,mida võis tähendada ja kuidas võinuks lõppeda sellel ajaperioodil,kus repressivorganid olid täies jõus toimivad,selliste avalduste tegijatele.Siin meie austusavaldus kõikidele,kes siis (ja enne seda)julgesid!
Muide!Ka vihatud,eelkõige Venemaal,Mihhail Gorbachtov sai sel kuul 80.Teda peeti meeles mitte ainult Moskvas.Teda kui inimest austati esmalt Saksamaal Presidendi tasemel,Londonis osalesid paljud vaimueliidi esindajad.See näitab kui piiratud me oleme oma šabloonides!Kahju!Kindlasti olen nõus,et hr.Väljas on väärt paremat kohtlemist ja lugupidamist meie riigi tasandil.Usun,et hetkel valituteil leidub riigimehelikkust-veel ei ole hilja!
Austatud Vaino Väljasele palju õnne ja tugevat tervist!Teadke,et Teist peetakse lugu mitte ainult Saaremaal vaid selle olete ära teeninud kogu Eesti rahva poolt!
mad max, 02.04.2011 06:52
Lenkil on seekord õigus!
Tôepoolest oli Väljasel vägagi suur teene Eesti iseseisvumisel.
Kui isegi mitte kõige suurem.
ENSV Ülemnõukogu istungil 1988 hääletasid isegi paadunud umbkeelsed internatsionalistid Väljase ettepanekute poolt, sest nad joondusid täpselt partei suuniste järgi ja olid sellega harjunud.
Se oli neile sisse joodetud juba emapiimaga. Kui juba partei I sekretär midagi hääletamiseks paneb, siis peab hääletama selle poolt, aru saamata seejuures, millest üldse jutt käis.
Ja seda teadis Väljas oma kogemustest vägagi hästi.
Miks ta siis nii tegi?
Oleks võinud ju ka teistmoodi teha!
Selge oli see, et tollel ajal ei otsustanud ei siseminister, ei kohalik julgeolek ega ka ministrite nõukogu esimees sisuliste asjade üle.
Võib muidugi arvata, et mingi "dabroo" oli Väljasel Moskvast siiski saadud, näiteks Jakovlevi ja tema mõttekaaslaste poolt.
Risk oli sellegipoolest suur, eriti arvestades olukorda võimuvõitluses Kremlis.
Ei olnud sugugi ette teada, kas väljud sealt käsi kullas või prse mullas.*
Ja eks Väljas oli ikkagi eestlane ja pole kahtlust, mida ta tegelikult soovis ning mille poole pürgis.
Igal juhul respekt sellele inimesele!
Vaino Väljase rolli täielik mahavaikimine ääretult keerulistes sündmustes on inimlikult öeldes lihtsalt inetu...pehmelt öeldes.
Aga eks see tuleneb suurel määral ka sellest, et praegune eesti juhtiv eliit on ju kõik endised tulihingelised kommunistid, endise kuritegeliku NLKP liikmed.
1932, 02.04.2011 06:59
Naljakas on lugeda ühe keskerakondlase kirjutatud lugu, kus Eestile ei toonud vabaduse mitte Savisaar ja Rüütel nagu see on nende ametlikus "ajaloos", vaid keegi teine kõrvaline, kelle tähtpäeva saab kasutada praeguse valitsuse ründamiseks.
Kui keskerakond sai korraldada maarahva kongressi valimiste eel häälte püüdmiseks, siis mis takistas neil teha üks Väljase austamiseõhtu? Või teha ettepanekut selle korraldamiseks? Tagantjärele kraaksumine näitab jällegi nende politikaanlust.
Mis puutub Väljase sünnipäeva, siis initsiatiiv oleks pidanud tulema ikkagi nende poolt, kes temaga tol ajal lähedalt kokku puutusid. Praeguse valitsuse liikmed eesotsas Ansipiga vaevalt Väljasega üldse 1989- 91. aastal üldse kokku puutusid ja veel vähem isiklikult tuttavad olid. Ansip oli nii tähtsusetu tegelane nõukogude ajal kui ka taasiseseisvumisel, et Väljas tõenäoliselt polnud temast kuulnudki. Kus oli Lenk kuu aega tagasi? Miks ta siis sama juttu ei rääkinud? Polnud mõtet, sest see polnud kasulik kesikutele.
lugeja, 02.04.2011 07:09
1932, kullakene,
keskerakond on Väljase juubelit ju tähistanud. Sa võiks endale natukenegi mõistust hankida.
Praegu jutt sellest, et ei ameerikast imporditud president ega EKP orgosakonnast laenatud peaminister seda tähelepanuvääriliseks ei pidanud.
mad max, 1932, 02.04.2011 07:13
Neid keerulisi aastaid praegune noor sugupõlv lihtsalt ei tea või ei mäleta.
Neid huvitavad rohkem Galojani ja Peeter Võsa tegemised.
Ma muidugi ei tea, kas ka Vaino Väljas on kesik (pensionär ilmselt on-)).
Kui ta just muidugi momendil Tallinna Sadama ja terminalide variomomanik ei ole.
Aga vaevalt.
Aga on ka inimlik aspekt, mis nõuaks kasvõi vähemalt juubeli puhul lilli viia parimate soovidega.
Seda on aga vist liigne soovida endistest kommunistidest ja noorematest papikogujatest koosnevatest eesti valitsejate käest.
helle, 02.04.2011 07:28
Ei ole kommunistide pooldaja, kuid antud juhul ühinen H. Lengi arvamusega.V. Väljase juubeli "unustamine" ei olnud väärikas tegu.
H.Lengilt õige tähelepanek, 02.04.2011 07:34
Kohe saab aru, kui vana kommentaator on.
V.Väljast mäletab ja hindab igaüks, kellel tol ajal mõistus peas oli.
Nendelt, kes mähkmeid märgasid, ei saagi seda nõuda, sest Väljas tegi oma töö ega kriiskanud Eesti, Eesti kõvahäälselt pärast seda enam.
Lisan nüüd lõppu "eneseõigustuseks", et pole ühtki parteid valinud, pole KE liige ega toetaja, et vältida kesikuks sõimamist.
tõuk, 02.04.2011 07:47
Jah, tagantjärele VAINO VÄLJASELE PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS!
Vaino Väljas on mees, kes on minu jaoks tasakaalukuse musternäide, mees kes oskab taanduda, mess kes oskab kaotada!

Tundub, et rahvas siiski tunneb oma kangelasi ja oskab neist lugu pidada. Erinevalt meie valitsusest ja õukonna meediast. Kahju.  


  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar