kolmapäev, 2. november 2011

Heimar Lenk: õige otsus, Papandreou!

Heimar Lenk: õige otsus, Papandreou! (46)
www.DELFI.ee
Heimar Lenk: õige otsus, Papandreou!
Heimar Lenk
Foto: Siim Lõvi
Riigikogu liige keskerakondlane Heimar Lenk kiidab Kreeka peaministrit euro abipaketi hääletusele panemise eest, sest just nii saab tema sõnul lõpuks ometi üks rahvas Euroopa asjades kaasa rääkida.
"Tubli, ütlen ma kreeklaste kohta," kirjutas Lenk Delfile saadetud kirjas. "Õige otsus, Papandreou!"
Lenk leiab, et lõpuks ometi saab üks rahvas Euroopa asjades kaasa rääkida.
"Kui nüüd kreeklased aasta lõpus abistamisprogrammile oma "Jah" sõna ütlevad, siis saab esimest korda Euroliidus ka üks tähtis otsus nii vastu võetud nagu seda alati tegema peaks - liikmesriigi rahva ja valitsuse ühisel heakskiidul," kirjutas Lenk.

Lengi hinnangul tulebki praegu rääkida rohkem demokraatiast, mitte abipaketist. "Imestan, kuidas riigimehed on ehmunud Kreeka soovist tähtis küsimus rahva hääletusele panna," kirjutas Lenk. "Kujutage ette, kreeklased julgevad rahvalt nõu küsida! Ennekuulmatu, oigavad meie arvamusliidrid."
Lenk kritiseerib rahandusminister Jürgen Ligi ja küsib, kus minister oma hinnanguga siis oli, kui riigikogu opositsioon temale saalis oma kahtlusi esitas, et kas Eestil tasub Kreeka abi EFSFis garanteerida.
Ainsa õige hinnangu on Lengi sõnul seekord andnud peaminister Andrus Ansip, kes ütles otse välja, et referendumi korraldamine oma maal on iga valitsuse võõrandamatu õigus.
"Tegelikult lähevad asjad päris hästi. Esimest korda liidu ajaloos julgeb üks liikmesriik oma kodanikega ülitähtsas küsimuses nõu pidada," kiidab Lenk Kreeka peaministrit.
Lenk leiab, et Euroopa Liidu suurim viga siiamaani ongi olnud selles, et lõviosa otsustest on ära tehtud ilma rahva arvamust arvestamata. Seejuures viitas ta Lissaboni lepingule.
Lenk leiab, et sageli jääb opositsiooni sõna vaid hüüdjaks hääleks kõrbes ning rahvast ei julge keegi otsustamise juurde lasta. "Äkki ei saa tähtsate euroninade soovidest aru ja hääletab veel vastu," osatas Lenk oma kirjas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar