pühapäev, 29. mai 2011

Kommentaatorid Ilvese vastu erakordselt negatiivsed!


Toomas Alatalu arvamuslugu Delfis, kus ta võrdleb tänavust presideni paika panemist 1938. aasta poliitilise spektaakliga, on tekitanud suure vastukaja kommentaatorite hulgas. Ootamatu, kui suure vastuseisu Ilves on rahva seas saavutanud. Valdav enamik kommentaare on väga mürgised ja ei tee Eesti nii nimetatud kogu rahva presidendile kuidagi au.  

Tundub, et midagi hakkab ka Eestis väga viltu minema, kui rahva arvamus üha negatiivsemaks muutub. Läti kogemus parlamendi laiali saatmise kohta olemas ja see peaks ka meie võimupoliitikuid valvsaks tegema. Oli ju lõunanaabrite probleem täpselt samasugune-poliitikud rahva arvamusega ei arvestanud ja talitasid aina rohkem iseeenda huvides. 

Alatalu: Ilvese tagasivalimine sarnaneb 1938. aasta etendusega

www.DELFI.ee

29. mai 2011 19:14

Poliitikavaatleja Toomas Alatalu sõnul võib tänavu augustis toimuvad presidendivalimisi võrrelda 1938. aastal toimunud valimistega, mil Konstantin Pätsi riigipeaks valimine oli sisuliselt lausa seadusesse sisse kirjutatud.

"Eesseisev valimisetendus pole esimene taoline juhtum Eestis," sõnas Alatalu Delfile. Nimelt 1938. aasta presidendivalimised Eestis võivad saada huvitava korduse 26. augustil 2011. Toona otsustasid võimu jõuga haaranud ja autoritaarse režiimi kehtestanud Päts ja Ko ühel hetkel pisut demokraatiat lubada - hakatuseks kirjutati uus põhiseadus, seejärel toimusid uue riigivolikogu ja riiginõukogu valimised-määramised ning 23. aprillil 1938 asuti presidenti valima.

"Kuigi absoluutse enamuse riigivolikogu kohtadest oli võitnud Pätsi jüngrite loodud Põhiseaduse Elluviimise Rahvarinne, pääses Toompeale ka 16 selle vastalist. Esimesed esitasid presidendikandidaadiks Konstantin Pätsi, teised Jaan Tõnissoni. Kahe kandidaadi hääletus toimus vaid riigivolikogus, kus esimene sai 65 ja teine 14 häält - kaks vene saadikut olid jõudnud üle joosta võimu poole. Edasi pääses mõistagi Päts, keda riiginõukogus toetas 36 (39-st) toompealast ja 113 omavalitsustegelast (118st). Seejärel pandi Pätsi kandidatuur veelkord hääletusele korraga kõigis kolmes institutsioonis ja tulemuseks oli 219 poolt ja 19 vastuhäält," kirjeldas Alatalu.

Paraku pakub tänane seis Toompeal Alatalu sõnul 1938. aasta stsenaariumi kordumist - juhul, kui täitub mõnede ajakirjanike ja poliitikute nõue, et Savisaar kandideeriks Ilvese vastu.

"Tagamõte on mõistagi lootusel, et salajasel hääletusel võivad mõned reeta Savisaare. Raske uskuda, et Savisaar punnmõtlejatele vastu tuleb ja ükski teine kandidaat lihtsalt ei paku arvestatavat konkurentsi Ilvesele. See aga tähendab, et kuidas ka kinnimakstud nn arvamusliidrid ei pingutaks, sisulist valimiseelset diskussiooni ei tule ning riigikogu käitub kummitemplina just selle sõna käibele lasknud mehe enda suhtes," arvab Alatalu.


Asja illustreerimiseks lisan siia mõned kommentaarid lugejailt:
orav, 29.05.2011 19:19
 oaravad teevad tsirkust!!
 sama võib teha nõiteks iga pank, leida mingi võlglase ja pukki panna, küll see võlglane tantsib juba panga muusika järgi!!!

to lugeja, 29.05.2011 1
 sa räägid põhiseadusest, olgu nii..
 seal põhiseaduses on ka kirjas, et president peab olema SÜNNILT Eestlane!!!!!!

nonii, 29.05.2011 19:30
 Ise tehtud, hästi tehtud!!! Ise valisime riigikogu ja koos sellega ka presidendi, ei näe probleemi. Oli ju ette teada, et koos oravate ja isamaalastega tuleb ka jälle Ilves koos eidega.

Vaadates pilti, 29.05.2011 19:30
 Kikilipsu taga sisev gäng ei ärata usaldus ja tekitab päris palju küsimusi.

part24, 29.05.2011 19:31
 Ei sarnane! Pätsu Kostja reetis riigi peale 1938. aasta etendust ja seda surve all, aga seesinatsene CIA koosseisuline, ehk siis võõrriigi luureteenistuse agent reetis riigi ametisoleku ajal ja vabatahteliselt, kuulutades 19. juunil 2008. aastal välja Põhiseaduse kõige olulisemat, ehk siis riigi iseseisvuse ja sõltumatuse ning selle aegumatuse ning võõrandamatuse klausleid jõhkralt rikkuva Lissaboni sobingu ratifitseerimisseaduse, pannes toime riigireetmise ning seda riigi ajaloos pretsedendina!
Selline käitumine on jälgim veel kui juunipöörajate 1940. aasta "sõbralikku liitu" astumine, sest kommunistidele oli otsaette kirjutatud, et nendega saab suhelda üksnes ühtpidi- pisikese augu kaudu kuklas, ehk siis- kommunistidest võis igasuguseiud jälkusi oodata, aga seda, et kikilipsustatud silmakirjateener istuva presidendina saadab korda hullemat, sellist ei ole selle maa ajalugu ennem tundnud!

seisukoht, 29.05.2011 19:37
 Ajaloo kordus näib olevat paratamatu.Mida ühe mehe upitamine riigile edaspidi maksma läheb on seesama ajaloo korduse tagajärg.Kui Ilves ettekavatsetult taoliste meetoditega tagasi valitakse, siis ei ole ta rahva , vaid valitseva kliki President ja vastavalt sellele peab rahvas ka käituma.

"Vaadates pilti, 29.05.2011 19:30
 Kikilipsu taga sisev gäng ei ärata usaldus ja tekitab päris palju küsimusi."
 täpselt, vaadake vaid neid nägusid käpiknuku taga: seeder, ligi, kiisler, vaher - tõeline aferistide, skeemitajate, intrigantide ja libedike paraad...

Äke..., 29.05.2011 19:38
 ...kommunist ansip on suutnud poliitika muuta ropumaks,kui eales varem.ansip on Kremli tööriist!!! Eesti rahvas ON lõhestatud...100 000 000.-EEK-i praaksamba ehituselt kõrvaldatud...vägisi,valemängij ana taas peamise ministri koht saadud!!! Kommunist...see on diagnoos...põrutada saanud kommunist ei ole normaalne inimene.Jääb vaid loota,et tagatoa mängude tulemusena taas presistendistuv Enelini marionett teisel e.viimasel ametiajal avaneb...lööb särama!!! No ikka nii...kui ennemalt Kadriorgu mees säras!!!

irww, 29.05.2011 19:42
 see pole mingi valimine kui ainult 101 lambal see õigus on

Alatalu eksib, on vahet, 29.05.2011 20:28
 1938. aastal valiti Eesti etenduses eestlastele presidenti. Aastal 2010 valitakse Eesti päriselus Mikihiirt!

suli, 29.05.2011 20:32
sa oravake või kes ära aasi, tiri selle ilvese sõnnitunnistus letti siis räägi, seal on emanimi peal ja ka isanimi, vanavanematest pole mõtet rääkidagi jelzaveta tsistogonova on nii eestlanna kui veel saab olla,ja kui ema eestlanna miks teda ummbkeelsena usas peidetakse,elav inimene ikkagi!see mis keegi konjuktuuri huvides midagi edaspidi pakub pole oluline, tähtis on mis on kirjutatud rootsis ilvese või mis siis ta perekonnanimi oli rootsikeelsesse beviisi,

Juho, 29.05.2011 20:36
 To:Möh 20:20
 Riigiogu valimist tead Sa väga hästi,kuidas see käib.Eriti sel aastal toimunud nn.E-valimiste kaudu toimunu näitab,kuidas rahva osalusega toimunud E-valimiste tulemusi ei taheta rahvale näidata.Pannakse hääletusmassin paariks tunniks seisma ja ongi kõik korras,tulemused missugused.
Muidugi on rahvas huvitatud,et EV Põhiseadus oleks püha ja tingimusteta temast kinni peetakse.Lp.Presidendil tuleks oma sünnitunnistust siis rahvale näidata,kui selline kahtlus on tekkinud.USA President seda igatahes tegi ja maailma lõppu ei tulnudki,presidendi reiting hoopis tõusis.

aeg, 29.05.2011 20:37
 peab palkama mossadi et oravatest ja ilvesest lahti saada

Erla, 29.05.2011 20:39
Aga Ilvese õigust saada presidendiks põhiseaduse järgi on ju lihtne tuvastada. Löögu ka oma sünnitunnistus letti nagu USA president tegi ja sellega ta sulgeks kahtlustajate suu või tuleb tunnistada, et meil on tegu ebaseadusliku presidendiga.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    Я Мэвис Калос, представитель Aiicco страховой PLC, мы выдаем кредит на индивидуальных различий с доверием и чести. мы даем кредит по ставке 2%. если вы заинтересованы любезно связаться с нами по этой электронной почты компании: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) в настоящее время приступить с кредита документа о передаче ок. если вам нужно кредит создать компанию или школу, Вы очень добро пожаловать в Aiicco страховой ПЛК. Вы также можете связаться с нами по этой электронной почте: (amaah.credit.offer@gmail.com). мы можем перечислить любую сумму вы запросили для до недели.

    VastaKustuta