neljapäev, 22. detsember 2011

Seekord astus Ansip üle piiri

Vastates pressikonverentsil üleolevalt, et mõne kuriteo toime panemise pärast, milliseid toimub iga päev, ei pea ükski poliitik tagasi astuma, astus peaminister ise üle lubatud eetilise piiri. See, mis ta ütles ja vist ka mõtles ei ole enam valitsusjuhile kohane. Heas seltskonnas nii ei öelda! Kuid ega seda head seltskonda valitsuses enam palju järele jäänud vist pole.

Ma ei taha küll  isand Mangi rolli enda kanda võtta, kuid minu sisetunne ütleb, et Reformierakond vahetab varsti peaministri välja. Ta on oma mõtlemata avaldustega ja ülbe esinemise maneeriga, mida ta ise vist väga naudib, saanud valitsuse juhterakonnale piinlikkuse koormaks.

Kui need üleolevad vastused kõlaks vaid parlamendisaalis opositsiooni aadressil, oleks veel mõeldav, et näe peaminister teritab keelt. Kuid sama ülbelt esineda ajakirjanike ehk siis avalikkuse ees, on ilmselge üleastumine normaalsest piirist. Pealegi, kui tegemist on Eesti mainet määriva ja rahvusvahelise kõlapinna leidnud elamislubade jälgi looga. Ei ole tarvis olla mõttehiiglane või uurija, et mõista kui vaevalt usutavana tundub seletus, justkui Vaher ja Parts poleks Raudse, Stelmachi ja Kabritsa äridest teadnud. Et endale ja valitsusele mitte varju heita, oleks ministritel loomulikult kohane tagasi astuda.

Uudis Ansipi esinemise kohta avaldati kella nelja paiku päeval ja juba paari esimese tunniga kogus see uudisteportaalides sadu kommentaare, millest valdav enamik peaministri üleastumise hukka mõistis. Ka see on märk!

Kapo altkäemaksu skandaali välja toomine, ei suuda elamislubade skandaali summutada. Selleks on ta liiga nõrk, pealegi on avalikkus korruptsiooni juhtude vastu juba immuunseks muutunud. Neid on lihtsalt liiga palju. Pealegi on elamislubade lugu liiga tõsine, mille selleks, et kaduda. Tema üksikasju alles hakkame kuulma. Ärimeestelt, kelle elamisload nüüd tühistamisele lähevad võib üsna pikantset infot oodata. 

Viimaste kuude Interneti kommentaariumides pole peaminister suurt kiita enam saanudki. Ikka puha riidlemine ja sõim. Kaua see nii kesta ei saa, avalik arvamus muutub valitsusele liiga kahjulikuks. Toompea koridorides liigub juba  kevadest peale jutt, et oravad kavatsevad peaminister Ansipi välisminister Paeti vastu välja vahetada. Tundub, et asjad sinnapoole liiguvadki.


Lisan Dellfi uudise
 Ansip: kuritegusid sooritatakse iga päev, kuid ma ei arva, et poliitikud selle pärast tagasi astuma peaks. Lisatud venekeelne video
 www.DELFI.ee
22. detsember 2011 15:57
 
Venekeelsele Delfile antud videointervjuus elamislubade ja poliitilise vastutuse kohta ütles peaminister Andrus Ansip, et kuritegusid sooritatakse iga päev ning ta ei näe põhjust, miks väärt poliitikud seetõttu tagasi astuma peaksid. Ansip tuletas meelde, et elamislubadega sahkerdati ka Lätis ja Rootsis.
"See räpane äri on vastuvõetamatu. Arvan, et kasu ei saanud sellest keegi. Tulevikus saab sellest aga kasu riik, kuna peame nüüd muutma neid eeskirju, mille järgi inimesed elamislubasid saavad," ütles Ansip.
Samas on mõned avaliku elu tegelased kutsunud Ansipit seoses elamislubade skandaaliga tagasi astuma. "Kuritegusid sooritatakse iga päev ja ma ei arva, et poliitikud seetõttu tagasi peaks astuma. Selline äri, nagu oli Eestis, oli ju ka Lätis. Seal ostsid need, kes soovisid saada elamisluba, alguses endale vara kokku ning pärast loa saamist müüsid selle uuesti maha," rääkis peaminister.
Peaminister tõi välja ka Rootsi juhtumi, kus mõned ärimehed aitasid hiinlastel 50 000 rootsi krooni eest elamisluba saada. "See kõik on poliitikule ebaeetiline," ütles Ansip.

Nüüd veel mõned kommentaarid Internetist:

Kõik mäletavad veel Ansipi ja presidendi sõnavõtte, mis järgnesid nn. esimesele idarahaskandalile. Milline hukkamõist oli nende poolt. Praegu aga on presidendil suu vett täis, Ansip ainult paar korda on maininud. Aga kui omad poisid mängus, eks siis võetakse ringkaitse sisse. Aga mis puutub poliitikute tagasiastumisse, siis iga kuriteo pärast tõesti ei pea poliitik tagasi astuma. Aga kui ta on kuidagi seotud asjaga, siis küll. Elamislubade jama ei saanud toimuda ilma kõrgete riigiametnike teadmata või siis sai toimuda nende vähese kontrolli tõttu . Kas elamislubade kvoodi suurendamisel ei oleks ministreid pidanud huvi tundma, mis tegelaste jaoks neid kvoode suurendataks?

Idaraha skandaali pole tegelikult olnud. See oli Ansipi väljamõeldud plaan Keskerakonna nõrgestamiseks. Savisaar oli alatu laimu ohver, seega kannataja. Ansip oli selle skandaali põhjustaja.

Tore! Ja siis me imestame, et meie noorem põlvkond on koolides imelikult käituv, et nende eetika on väärastunud, et noored varastavad ja tarvitavad aineid, imestame et kujategijaid vanglates palju ja et kuritegevus ka ei vähene....NO mida me imestame, kui meil sellised eeskujud on. No mida siin imestada, kui sellised sõnad öeldakse???? Et kelllel võim, sellel õigus???? Et kui oskad pugeda ja kummardada. ma tahan demokraatlikus riigis elada. Ma olen sellest väsimud ja tülpinud, ma ei taha enam isamaalisi laule koos selliste inimestega laulda. Väkkkkkkkkkkk! Mul on tunne, et olen tagasi nõukogude liidu aegades, kus must oli valge jne.

Aga ,huvitav,mida peaks üleüldse tegema,et oleks peaks tagasi astuma?? Täielik Põhjakorea!! Ja meie,rahvas laseme sel toimuda??!

Vikipeedia: Maffia on sisemise hierarhiaga organiseeritud kuritegevuslike jõukude ühendus, mille tegevuseks on materiaalse kasu saamine peamiselt ebaseadusliku äriga , kasutades selle teostamiseks või soodustamiseks korrumpeerunud riigiametnikke.

A.    Ansip: See on Eestis loomulik nähtus ja selle pärast poliitikud tagasi astuma ei peaks.
Huvitav kes on siis vastutav eesti riigi eest,kui mitte riigikogu ja valitsus?
Kindlasti suur hirm tagasi astumise eest, siis tulevad ja patud välja?
Mis puutub vargustesse, siis eks ikka nii nagu riigijuhid ees nii rahvas taga, vahe
 ainult selles,et rahvas pannakse vangi, suured saksad peavad pidu ja varastavad
 edasi. Miks on ametis veel Parts ja Vaher








































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar