teisipäev, 19. mai 2015



Laadale püüan ikka jõuda!

Võrumaa Teataja küsis:
1. Kas ja milliseid laatu olete alanud hooajal juba külastanud ning milliseid kavatsete külastada ja miks?
2. Mida sooviksite laadalt osta?

Vastused:
1. Olen püüdnud külastada Lõuna-Eesti laadapäevi ikka ja alati, kui vaid aeg seda lubab. Neid on viimastel aastatel väga palju olnud. Valga, Võru ja Vastseliina laadad on saanud juba päris kohustuslikuks. Põlvamaal on justnagu vähem neid olnud, kuid sealkandis on jälle hästi palju suvelavastusi. Hurda seltsi ja Lutsu küla teatrite omad ja veel Leevaku ja nii edasi.
Suveürituste kalender on mul ammu risitikesi täis kirjutaud ja katsun ikka igale poole jõuda. Raske isegi öelda, mis mind laadal rohkem tõmbab, kas suhtlemine rahvaga ja kultuuriprogramm või ostmise mõnu. Esimesed eelistused kaaluvad vist teise üles. Sel aastal valimisi pole ja seepärast jääb konkreetne valimisipropaganda nüüd ära. On ehk rahulikum.

Muidu ikka meelitati sind küll rohelisse, küll punasesse telki. Et vali ikka meid! Eks ma ise ka käisin eelmise aasta laatadel ringi, pakk Kesknädala ajalehti kaenlas ja oma pildiga bukletid peos. Sel aastal saab ehk ilma läbi. Kuigi veel ei tea, äkki löövad kired lõkkele ja pistan ikka peotäie omanimelisi sulepäid taskusse. Rahvas võtab neid meeleldi. Aga esialgu elame edasi, mõtleme pisut asja üle järele ja eks siis laadal paistab, mis teeme! Mulle meeldiks väga, kui igal laadal oleks üks  väike vaba plats tribüüniga, kus igaüks võiks välja hüüda oma arvamuse. Näiteks Taavi Rõivase valitsuse ja aktsiiside tõusu kohta. Oma Hyde Park!

2. Erilise eesmärgiga midagi osta, pole ma laadale kunagi läinud. Kuid eks mõne suitsukala, vorstirõnga ja pudeli kodus tehtud märjukest võtan ikka kaasa. Rohkem, kui suveniiri pähe ostan paar asja. Nii öelda laadapaiga kohaliku maitse iseloomustamiseks. Et kodused saaks ka proovida, millist sorti vorstirohtu kohalikud soolika sisse ajanud on.  

Vastused ilmusid 14.05.15. Võrumaa teatajas    

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar