kolmapäev, 24. aprill 2013


Lenk kritiseeris teravalt pankasid


237 kommentaari

www.DELFI.ee

23. aprill 2013 10:20

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Heimar Lenk süüdistas eile riigikogu kõnetoolis Rootsi pankasid eestlaste teadlikus võlaorjadeks tegemises.
Lenk süüdistas ajakirjandust buumiaastatel teadlikus laenuvõtmise õhutamises. "See oli suur strateegia, see oli väga võimas taktika, et anda võimalus Eesti rahvas orjastada Swedbanki ja SEB panga klientidena," kritiseeris Lenk.

"Kui meil vanasti olid eestlased pärisorjad mõisnike juures, kus nendele, kui nad pahandusi tegid, vitsa anti kuuri all, siis nüüd on tehtud Eesti rahvas pangaorjaks. See täpselt niimoodi ongi, sa ei ole mitte ainult laenusõltlane, sa oledki panga ori, sest kui me vaatame praegu statistikat, mul ei ole seda praegu peas, aga tuhanded perekonnad on 30 aastaks nendesamade hüpoteeklaenudega tehtud panga orjaks," lisas Lenk.

"Nendes perekondades ei ole enam rõõmu, õnne ja ei saagi kunagi tulla, sest mõeldakse: ma olen siis 60-aastane, kui me saame oma korterivõla tasutud. See on lihtsalt oravate poliitika olnud ja see on meie valitsuskoalitsiooni, kes on enam-vähem ühed samad jõud võimul olnud 1999. aastast peale, see on nende poliitika, nende retoorika ja niimoodi on Eesti rahvas tehtud võlaorjarahvaks. Rootslaste võlaorjad oleme meie eestlased!" leidis Lenk.


 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar