neljapäev, 24. mai 2012


Oravate lõpu algus!
 
Midagi pole teha, iga asi peab kord lõppema. Kiiremini siis, kui lugu rajatud valele ja kiiresti suure kasu saamisele. Reformierakond on jõudnud nüüd just sellisesse lõpufaasi, kus vale enam püsti ei seisa. See erakond pole kunagi olnud maailmavateline, vaid lihtsalt raha tegemise masinaks välja mõeldud. Nüüd on raha käes, riik on välispankade ja „investorite“ ehk siis Eestimaa röövijate abiga tühjaks lüpstud ja mehed võivad kohvreid pakkima hakata. Täpselt sama skeemi kasutas omaaegne Koonderakond, kes samuti kassa täitudes tegevuse lõpetas.

 Arvan, et oravad ei hakkagi väga pingutama, et edasi eksisteerida. Küll näete, saamamehed mõtlevad välja uue skeemi, kuidas raha teha. Kõige targem ehk kõige kavalam neist istub praegu Brüsselis ja mingi vangerdusena tuuakse ta tagasi Eestisse. Enne seda sünnib aga Maarjamaal mõni uus liikumine, mis rahva poolt jälle rõõmuga vastu võetakse ja võimu juurde upitatakse. Ükski suli pole oma tempusid maha jätnud, ka pärast vangimaja mitte.

 Kõigepealt püüavad aga oravad end päästa uue valitsuskoalitsiooniga, kuhu võidakse IRLi asemel paluda nii Keskerakonda kui ka sotsiaaldemokraate. See võib juhtuda juba lähemal ajal. Eilses Tallinna TV saates „Meedia keskpunkt“ ekspert Allan Alaküla ennustas äikselist poliitikasuve Eestile. Paralleelselt võime kuulda lähiajal ka uue erakonna või liidu tekkimist, mille tööpealkirjaks ma paneksin  „Jõksi-Meikari Liit“.

 Michali ähvardus Meikarile kinnitab südametunnistuse puudumist oravapoiste seltskonnas. Kes vähegi paremparteide tegevusega tuttav, mõistab hetkega, et Meikar räägib õigust. Mille ajendil, see on omaette küsimus. Justiitsminister võinuks vähemalt viisakusestki, erakonna kaaslasega, keda ta algul kavalalt oma sõbraks nimetas, avalikku diskussiooni pidada. Aga ei, ta ähvardab teda juba valekaebuse eest kohtuhagiga. Piinlik lugeda. Kuid just sellised mehed ongi Eestis 20 aastat võimul olnud. 

Lisan justiitsministri uudisteksti Delfist ja ühe kommentaari sellele:



Michal ähvardab Meikarit suure kahjunõudega (341)

23. mai 2012 00:30                    Vahur KooritsEesti Päevaleht 

Kristen Michal ütles, et on Silver Meikari käitumises pettunud.
 

Reformierakonna endine peasekretär ja praegune justiitsminister Kristen Michal eitas süüdistust, et ta on palunud Silver Meikaril osaleda erakonna varjatud rahastamise skeemis, millest Meikar eile Postimehes kirjutas. Meikarile sularaha andmist eitas ka teine skandaaliosaline Kalev Lillo.


Michal oli Meikari käitumisest löödud. „Pettumus on muidugi see, et Silver Meikar ütleb, et ta on oma kampaaniakulutused katnud kellegi teise vara arvelt. Mina tänase hommikuni midagi taolist ei aimanud ja pidasin teda ka isiklikult sõbraks. Kurb on.”
 
Michal tuletas meelde Meikarile osutatud teeneid. „Oli ka keerulisi hetki, kus ta jäi parlamendist välja ja tal oli väheke keerulisem, ja me võtsime ta tollal erakonna kontorisse tööle. Mina peasekretärina võtsin ta tööle, et ta maha ei käiks,” lausus Michal.


Kommentaar: Algusest peale afääri peal väljas

23.05.2012 07:23 Küünilise parempoolsuse ajajärk Eestis algas Reformierakonna loomisega. Asutamiskoosolekul osalenud prof.Ülo Vooglaid: “Seltskond jättis halva mulje. Oldi väljas afääri peale tulla võimule ja teha karjääri, mitte rahva ja riigi pärast. Arvan, et algatajaks oli nn.Hansagrupp. Tulin tulema. Siim Kallas on finantsringkonna teenistuses.”

Põhjalikult saab sellest lugeda Siim Kallase kohta kirjutatud Ester Šanki raamatust “Peategelane”. Pole ime, et Reformierakond on võidelnud selle eest, et Balti sakslastele juba väljamakstud varad veel ka tagastada - ju siis loodeti füüri...

Tiit Made teade samast raamatust:

“Ootasin välisminister Siim Kallase kabineti ukse taga.Kui uks lahti tehti,väljus Kallase kabinetist peaaegu kogu Hansapanga ja Eesti Panga juhtkond!”

Tekib küsimus: kes kauples mõjuvõimuga? Kas Kallas või pankurid? Mida arutasid ja otsustasid pankurid välisministri kabinetis? Kas mitte seda, kuidas maksumaksja raha seadusandlikult peamiselt finantsgrupeeringu kaukasse pumbata?!

Kallas oli seotud 10 miljoni dollari afääriga. Minu mäletamist mööda ei lõpetanud seda kohus, vaid peaprokurör ainuisiklikult? Kas must raha otsib nüüd väljapääsu?...

Tuletage meelde - MIchal olevat küsinud seoses raudtee erastamisega miljoni ka USA investorilt Burkhardilt, see lugu oli Pealtnägijas.

Teades reformierakonna risti-isa Siim Kallase varajasemaid tegusid, kaldun toetama Meikarit, mitte Kallase ja Ansipi taolisi.

Oravad on Eesti riigi kriisi juhtinud ja kardavad valimiskaotust. Nüüd otsitakse õlekõrsi, et vee peal püsida. Selleks käidi välja kõigepealt valimisea alandamine 16.eluaastale.

Oravad ja IRL võiks välja käia radikaalsema idee - anda 16-aaastastele ka Riigikokku kandideerimise õigus ja koostada valimisnmekirjad nii, et esimeses pooles kandideeriks ainult 16-aastased!

DASA-MSA idee on samuti Reformierakonna algatatud, valijate petmiseks. Reformarid on ca 10 aastat võimul olnud ja õnnetuseks ongi Eestis nende maailmavaadet praktiliselt ellu viidud. Nüüd tahetakse lisraha Eesti riigi sügavasse kriisi viinud maailmavaaate edasiseks propageerimiseks.

Loodame, et president Ilvesel jatkub tervet mõistsust DASA-MSA afääriga mitte kaasa minna.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar