reede, 4. mai 2012


Kuidas arendada Kagu-Eesti majandust?

Nimeta viis võimalust
Vastus ajalehe Võrumaa Teataja küsimusele:

Need viis sammu on olemas, kuid vaevalt, et keegi praeguse enesekindla valitsuse otsustajaist neid astub.

1. Regionaalpoliitika muutmise kaudu moodustada Kagu-Eesti kui pealinnast kauge kandi oma majanduspiirkond, vastavate soodustustega siinsele ettevõtlusele.

2. Maksupoliitika arendamise kaudu, luua Kagu-Eesti ettevõtjate jaoks maksu soodustusi, et siinse kandi ettevõtlus muutuks investeerijaile eriti meelepäraseks.

3. Riiklik toetusprogramm Kagu-Eesti majanduse arendamiseks.

4. Ühistulise liikumise riiklik toetamine ja Kagu-Eesti ühistegevuse arenguprogrammi loomine.

5. Riigipoolsete abinõude pakkumine piiriülese kaubanduse soodus-arendamiseks Venemaaga. Peterburi turg eestlastele avatuks!

Isiklikult jätkan enda, kui opositsiooni esindaja nappide vahendite kasutamist Ansipi valitsuse ääremaastamise poliitika kritiseerimisele ja selle vastu võitlemiseks. Võru-,Valga ja Põlvamaa kaotavad pidevalt positsioone tootmises ja rahvastiku kinnihoidmiseks maal, tänu äärmiselt küünilisele regionaalpoliitikale. Nii näiteks jätkus möödunud aastal postkontorite sulgemine Valga- ja Võrumaal. Isiklikult käisin kohal Ruusmäel ja Koikkülas, nägin inimeste meeleheidet, tegin arupärimisi ministritele, esinesin Riigikogus, kirjutasin artikleid ja pidasin koosolekuid, kuid... Kõik see oli asjata. Reformierakonna ja IRLi teerulli vastu ei suuda seista. Riiklike ettevõtete, nagu Eesti Post, Eesti Energia jne. kasum paistab riigile tähtsam olevat, kui ääremaade areng ja rahva inimväärne elu maal.
 
Vastus ilmus ajalehes „Võrumaaa Teataja“ rubriigis „Riigikogulane vastab“.




1 kommentaar:

  1. Lugedes tekkis mõte, et midagi oleks nagu veel vajaka, see kõik on suunatud juba olemasolevatele ettevõtjatele, aga on veel olemas inimesi, kes tahaks ja suudaks midagi ette võtta, puuduvad aga teadmised ja ideed.Kindlasti oleks vaja maainimestele koolitusi ning mitte Tartus-Tallinnas, vaid valla- ja maakonnakeskustes, kuhu inimestel oleks võimalik ka kohale tulla.Ehk aitaks isegi õppetoast, kus genereeritakse ideid ja arutatakse, mida üldse ette võtta, et ettevõtlust arendada.Omast käest tean- ideid nagu oleks, aga kuidas neid ellu viia, selleks jääb teadmisi väheks.Eriti, kui omavalitsus ei ole huvitatud ja tegutsetakse suletud ringis, kuhu võõrastel asja pole.Maaelu ja kehv bussiliiklus aga ei võimalda kuhugi kaugemale teadmisi saama minna.

    VastaKustuta