neljapäev, 30. juuni 2011

Lenk: Ilvese võidupüha kõne töötab tema vastu (126)

www.DELFI.ee
Lenk: Ilvese võidupüha kõne töötab tema vastu
Riigikogu keskfraktsiooni liige Heimar Lenk ütles, et president Toomas Hendrik Ilvese võidupüha kõnes idaraha skandaalile viitamise puhul ei olnud tegemist valimisvõitlusega, vaid see töötas tema vastu.
Lenk ütles Delfile, et ta ei nimetaks seda valimisvõitluseks. "Ilves lihtsalt kordab oma vana käekirja, mis püüab olla üksjagu terav ja publikut ehmatada, kuid reeglina see niimoodi tal välja ei kuku. Tema kõned pole kunagi president Meri kõrgusele tõusnud ja nad jäävad kindlasti alla ka Tarandi teravmeelsustele," märkis Lenk.

Lenki arvates on praegune suhteliselt igav Kadriorg alla jäänud ka president Arnold Rüütli kõnedele. "Minu meelest olid Rüütli kõned hoopis põnevamad, rääkimata proua Ingridi esinemistest. "Kadriorgia skandaali", mis tegelikult ju Ilvese toetamise kampaania osana alatult ellu viidi, seljatas Rüütlite perekond üsna kindlakäeliselt ja väljus sellest võitjana," ütles Lenk.
"Kui Toomas oleks tõsiselt valimiskampaaniasse sukeldunud, toonuks ta kindlasti välja mõne uue fakti Raudse Edgari vastu. Ta oli Savisaare esimene süüdistaja ja kordas üha, et tema teab asjast palju rohkem kui teised. Kuid üha rohkem veendud, et neid uusi asjaolusid "Idaraha operatsiooni" kohta ei ole ei presidendil, peaministril, siseministril ega kapol," sõnas riigikogulane.
"Kordus sama asi, mis 1995. aasta lindiskandaali puhul, kui Edgarit süüdistati salajaste vestluste lindistamises. Ikka küsin ma: skandaal oli, siseminister lasti presidendi öise otsusega ametist lahti, aga kus on lindid? Nüüd on sama asi. Kus on rahapahanduse tõendid? Kõik riigi tippjuhid pidid ju neid teadma. Kõik nad, ka Ilves, kinnitasid seda üksmeelselt telekaamerate ees. Nüüd võiks ju presidendikandidaat neist rääkida. Aga seda pole juhtunud," lausus Lenk.
"Olnuks mina Kadrioru peremehe meedianõunik või suhtekorraldaja, poleks ma lubanud tal seda rumalat lõiku kõnesse sisse panna. See töötab presidendi vastu," rääkis Lenk.
"Pealegi meenutab Simmi lugu, mille kohalik julgeolek vist ikka maha magas ja mis NATO signaalide põhjal avalikkuse ette tuli. Tegelikult ei tea ka avalikkus Simmi tegude üksikasju. Kellega ta koos tegutses ja nii edasi. Ühesõnaga: president tuli võidupüha kaunil suvepäeval vale asjaga välja," arvas Lenk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar