esmaspäev, 29. august 2011

Meil on üks laps!


Sõnavõtt Eesti Keskerakonna XIII kongressil Tallinnas Nokia kontserdimajas 2011. aasta 27.augustil
 
Lupeetud erakonna- ja mõttekaaslased!

Meil on üks ühine laps! Ta on praegugi paljudel käevahel või põlvedel. See lapsuke on meie kõigi ajaleht - Kesknädal. Oleme teda hellalt hoidnud juba kaksteist aastat. Mäletan täpselt seda päeva 1999. aasta 18. augustil kui Urmi Reindega, kes tänaseni lehte toimetab, Kesknädala esimest numbrit heldimusega käes hoidsime.

Nüüd aga kuulen ma üksikuid hääli, kes lehe kinni tahaks panna. Miks? Aga sellepärast, et Kesknädal kirjutab õigust. Sealt loed seda, millest teised lehed ei kirjuta. See on ajaleht mõtlevale inimesele: loe ja mõtle on lehe moto. Kuid tundub, et mõnele erakonna mõtlevad liikmed ei meeldi. Neile jätkub suurest meediast, mis ei väsi Keskerakonda, tema poliitikat ja esimeest ründamast.

Kui vaadata tagasi paarile kuule, mis kongressile eelnesid, siis lihtsalt ei suutnud enam kõiki neid halbustavalt lahmivaid lugusid Keskerakonna ja Savisaare vastu ära lugeda. Samamoodi ei jõudnud enam Ratase perekonna kiitust, Seppiku, Laaneti kangelastegusid peast läbi lasta. Seda kõike oli niivõrd palju. Täpselt sama nagu Arnold Rüütli ja Toomas Ilvese valimisdebati ajal, kui Rüütel tehti lehtedes maatasa, Ilves tõsteti taevasse. Kuid kui kohtuti ühises telesaates, selgus, et Arnold oli mäekõrguselt Toomas - Henrikust üle. Ka nüüd Keskerakonna sisevalimiste päevil näeme, kui kallutatud on Eesti ajakirjandus.

Miks ma seda räägin? Aga sellepärast, et Kesknädalt on meile hädasti tarvis ja teda on vaja toetada ning arendada. Just sellisena, nagu ta meil praegu on. Paber-väljaandena ja omas heas klassikalises kujunduses koos huvitava sisuga. Muidugi peab kõrval olema hea veebiväljaaane, kuid üksi sellest jääb väheseks.

Ma ei mõista, miks Mart Viisitamm järsku ajalehe vastu välja astub? Kunagi tegime lehte koos ja kõik oli kenasti. Tuletan kolleegile meelde, et ka oma armastatud abikaasa Hilvi leidis ta meie sõbralikust toimetuse kollektiivist ja viis ta siis suvepealinna Pärnusse.

Kallid kaaslased! Hoidkem Kesknädalt! Teistel erakondadel nii tugevat lehte ei ole.

Tahtsin lõpetuseks värske lehega lehvitada, aga Urmi arvas, et pole vaja. Et nii on varemgi olnud. Tehkem siis seekord vastupidi. Kõiks siin saalis, võtkem Kesknädala ja tema sõsarajalehe Seitse Päeva kätte ning lehvitagem pea kohal kõvasti. Nii, et kõik näeksid ja fotograafid jäädvustaksid, kuivõrd me oma lehte hoiame ja armastame. Elagu Kesknädal! Elagu Keskerakond!





 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar