neljapäev, 14. juuli 2011

Lenk Ratase kandideerimisest: priima!

Lenk Ratase kandideerimisest: priima! (40)
www.DELFI.ee
Lenk Ratase kandideerimisest: priima!
Enda sõnul nii Edgar Savisaart kui ka Jüri Ratast Keskerakonna esimehena toetav keskfraktsiooni liige Heimar Lenk ütles, et Keskerakond näitab kahe esimehe kandidaadiga kongressile minnes teistele erakondadele eeskuju.
"Priima! Lõpuks ometi läheb üks erakond juhi valimistele mitme tõsiseltvõetava kandidaadiga. See on tekitanud poliitilise sensatsiooni," ütles Lenk Delfile.
"Pole ju harjunud. Ansip kandideerib alati üksi, Laaril pole kunagi õiget vastaskandidaati olnud. Isegi presidendiks pakuti vaid ühte nime. Rohelised läksid sisevalimistega päris lõhki ja on hävingu äärele jõudnud. Keskerakond aga näitab eeskuju ja läheb kongressile kahe kandidaadiga, kellest kumbki arvestatav tegija ja võiduvõimalused mõlemal. Vahva, kas pole!" hõiskas Lenk, kelle sõnul on läbi selle Eesti poliitiline kultuur hakanud kosuma ja näitab uusi elumärke.


Reklaam



Maailmavaateliselt pole Savisaarel ja Ratasel erinevusi
"Ma toetan mõlemat. Tunnen neid hästi ja tean, et maailmavaateliselt pole neil märkimisväärseid erinevusi. Kui, siis vaid detailides," sõnas Lenk.
Mõlemad mehed seisavad Lengi sõnul keskklassi huvide eest ja on sotsiaalse turumajanduse, mitte vohava röövkapitalismi pooldajad. "Partei sisepoliitikas näeks Ratas aktiivsemat omavahelist suhtlemist, valimisnimekirjade koostamist erakonna sisevalimistel, piirkondade töö ergutamist. Õiged mõtted, mis juba ammu päevakorras seisnud. Samas on Savisaarel vastu panna aastakümnetega saadud hindamatu kogemus suurt erakonda suures poliitikas hoida," võrdses Lenk.
Lenk lisas, et oma manifestis soovib Ratas arendada soojemaid suhteid teiste erakondade ja meediaga. "Ma arvan, et see tal ka õnnestub. Omaette küsimus, millise hinnaga. Samas tundub, et protsess kulgeks sinnapoole ka elu enda sunnil."
Lenki sõnul soosib lähiaja poliitiline maastik just sotsiaalselt mõtlevate jõudude võimsat esile tulemist. Seega Keskerakona isolatsioonist rääkimine tundub tema hinnangul naiivse liialdusena.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar