Otepää Lihatööstus
"Edgar" 20!
See oli 7. aprillil 1992. aastal, kui tootmine lahti läks ja
turule ilmus Nuustaku poolsuitsu vorst. Firmajuht Maie Niit lõi ajakohase
väiketööstuse, mis täna annab tööd kolmekümnele inimesele. See on paraja
suurusega ettevõte, et toota paindlikult ja tagada toodete kõrge kvaliteet.
Värske, omanäoline ja kohalikust toorainest lihatoodang on Edgari siht. Päevas
valmib keskmiselt 2 tonni lihatooteid.
Otepää Lihatööstus on Eesti
Lihatöötlejate Assotsiatsiooni liige ja kasutab oma toodetel „Aus kaup“ märki,
mis tähendab, et tema tooted ei sisalda kondilihamassi. 2003. aastal saadi
Veterinaar- ja Toiduameti vääriline tunnustus. Otepää Lihatööstuse hõrgutised
on müügil Tartumaa, Võrumaa, Valgamaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Tallinna kauplustes.
Turustatakse oma toodangut ka sma Peremarketis,
Stockmanni, Tallinna Kaubamaja, ABC Supermarketsi ja muudes müügikohtades. Firma müügiletid on
Tartu, Võru ja Nõmme turgudel. Toodete hulk küünib varsti juba saja nimetuseni.
„Rõõm on tulla tööle ja kuulata, kuidas tootmine suriseb ja töötab,“ hindas firmajuht Maie Niit hellitavate sõnadega lihatööstust. „Alustasime juhuslike inimestega, aga täna koolitame töölisintelligentsi välja,“ tundis ta ettevõtte kollektiivi üle uhkust.
Piltidel:
Aus kaup: ennekõike tähendab see kõrget kvaliteeti. Maitsev vorst ja sink kohalikust puhtast toorainest. Hoole ja armastusega tehtud ning ostajate poolt rõõmuga vastu võetud. Otepää Lihatööstus on raskustele vaatamata vastu pidanud, eesti toidu marki kõrgel hoidnud, eestlaste rahvusmenüüd rikastanud.
Meie Maie: nii Otepää Lihatööstuse asutaja ja kindlakäese juhi Maie Niidu kohta öeldakse. See tuleb südamest ja austusest, naise vastu, kes annab tööd rohkem kui kolmekümnele inimesele ja katab laua tuhandeile. 20. juubeli aktusel võis Maie oma suurest tööst ka suurt rõõmu tunda.
Tekst ja fotod:
HEIMAR LENK
Tähtpäeva lugu ilmus 16. mai ajalehes Kesknädal
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar