reede, 28. jaanuar 2011

Ilvese lõpu algus

Nüüd on siis uue presidendi kampaania alanud. Skeem on tõhus ja Eestis korduvalt läbi proovitud. Üks kandidaat tuleb lihtsalt mustaks teha. Sama kasutati Rüütli puhul, kui kõigepealt lasti lahti Kadriorgia skandaal, et riigipea kodus märatsevad huligaanid ja hiljem pandi kandidaadile ka diagnoos - vanadusest nõder ning ei oska esineda. Kui aga ETV otseeetris televäitluseks, siis lõi Rüütel  oma esinemise meisterlikkusega Ilvese kõvasti ära. Sama skeemi on kasutatud korduvalt Savisaare nullimisel.

Tänaseks on Ilves ise tule alla sattunud. Miks? Kolmel põhjusel:
1. Ansip pole Ilvesega sõbraks saanudki ja tahab järgmiseks hooajaks oma meest kohale panna.
2. Ameerika enam nn. väliseestlasi- või lätlasi-leedulasi,  ehk pagulaste järeltulijaid Baltikumis presidendiks ei nõua. Ilves pole ka USA lootusi täitnud, lasi Pronksiööl toimuda ja ei ole ole suutnud Venemaaga suhteid parandada ega venelasi Eestis integreerida.
3.Samadel põhjustel ei meeldi Ilves Moskvale. Lisaks ka Vene-Saksa gaasijuhtme vastu töötamine, mis tõstis Kadrioru peremehe vastu sappi ka sakslaste seas.
Lisaks võib tuua esimese leedi Evelini lapseliku käitumise, mis riigi prestiižile punkte juurde ei anna.

Lühidalt: Ilves ei anna enam presidendi mõõtu välja. Tal jääb sõpru üha vähemaks ja Kadriorgu tuleb tuua uus peremees. Kes?  Räägime sellest lähiajal. Igal juhul pole see Kallas.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar