esmaspäev, 2. mai 2011

Kas ehk liiga palju küsimusi?



Osama bin Laden on tabatud, tapetud ja kohe ka uputatud. Miks kõik nii kiiresti? Miks ei võinud meest üle kuulata, maailmale näidata, kohtu alla anda. Kirjutan kommentaari, kui esiterroristi tabamisest möödas üle ööpäeva. Kuulan raadiost värskeid uudiseid, mis teatavad, et ikka veel ei ole USA avaldanud bin Ladeni tabamise ja tapmise fotosid, rääkimata videost. Ei ole avaldatud ka DNA analüüse. Vaid ameerika poliitikud kinnitavad üksteise võidu, et tabatu ja uputatu oli Osama bin Laden. Täpselt samamoodi kinnitasid üksteise võidu meie peaminister, president, uurimisorganid, et Savisaar lunis Venemaalt erakonnale raha. Kuid kus on tõendid? Mäletate ehk, kuidas peaminister Ansip meid veenda püüdis, et Pronksõduri lähedal Tõnismäele olevat maetud joodikud ja korrrarikkujad. Et need polegi hauad vaid auku on visatud heidikud. Välja kaevamisel selgus, et korrapäraselt kujundatud haudades, korralikes puusärkides puhkasid ikkagi vene sõdurid.

Ma ei saa ainult poliitikute sõnade põhjal uskuma jääda, et terrorist on tapetud ja uputatud?
Ei saa seda enne, kui on tõendid avalikkusele esitatud. Miks võtab fotode tegemine kümneid tunde aega. Kas pole ehk nende valmistamisega hakkama saadud? Ja ikkagi, miks laip uputada? Kas ei meenuta see meie parvlaeva Estonia lugu, mis tuli betooniga katta, et keegi ei saaks surnute hauarahu rikkuma minna. Mäletate, nii meile seletati! Aga, kas mitte polnud põhjus hoopis selles, et Estonia põhja mineku saladused oleksid ehk välja lekkinud, kui keegi erapooletu ekspert laeva sisenenuks.

Kui Osama bin Laden oleks kohtu alla antud, kas poleks siis äkki midagi väga ebameeldivat USA jaoks pinnale ujunud. Oli ju suurterrorist omal ajal USA Valge maja hea sõber ja oodatud külaline.

Ma ei tea, kuidas asjad tegelikult on, kuid kahtlaselt palju asju jääb segaseks. Tundub, et jälle on suure vale printsiip käiku lastud. Nagu Iraagi puhul, kuhu mindi keemiarelva otsima, mida aga ei leitutki. Küll leiti hulga naftat.


Lisan nagu ikka ka mõned kommentaarid interneti portaalidest:  

raffas, 02.05.2011 15:07
Kunagi elas selline mees nagu Gustav Naan.
Umbes 30 aastst tagasi ennustas ta, et maailm saab suures jamas olema muhameedlusega. Sest tööstuspotentsiaali, milles töökäsi rakendada, sisuliselt neis maades ei ole.
Nenedes maades sünnib rohkem mehi kui naisi, sest sageli tüdrukud sündimisel "surevad", sest mees on perekonnale väärtuslikum. Ja nii pidigi juhtuma, et nendes maades on 30-100 miljonit noort vihast meest, kellel pole tööd ege naist ning kes ihaldavat AK-47-t. Nii väitis Naan, olgu ta nimi nii vihatud kui ongi...
Pinlaadeni disniländilik tapmine teeb kindlasti rohkem kahju kui kasu, aga võibolla oligi nii kellelegi vaja...Isiklikult kardan, et Gaddafi, Baath partei ja al-Qaida leiavad üksteist ja sünnib ohtlikum sümbioos...


kaameliila, 02.05.2011 15:12
Ma nüüd mingit vanamehenässi nii tähtsaks ei peaks, et tema mahakoksamise puhul eufooriasse langeda. No hea küll, üks lohe pea raiuti maha, millist pikalt taga aeti, et nagu auasi juba jänkide seisukohast. Aga terrorism pole sellega maailmast veel kuhugile kadunud, isegi mitte vähenenud, sest asemele kasvab 7 uut, millised nüüd veelgi vihasemalt tuld sülgama asuvad. Ma ütleks, et valati natuke õli tulle, eks tehke ise järeldused, kuivõrd juubeldamiseks põhjust on või mida tegelikult võideti või mitte.

ddd, 02.05.2011 15:13
OSAMAT ei ole ju kunagi olemas olnudki! Kaua vaesed lollid seda terrori jama usuvad!???

Et sõda alles algab???
Ei, sõbrad, see käib juba ammu. Meil ei õnnestu seda vältida niikuinii, sest oleme selle sees. Mõned lihtsalt EI TAHA SEDA NÄHA. Tegelikult aga tuleks sellega tegeleda, enne, kui see meil üle pea kasvab.
Ja veel: see, kui tugevaks sind peetakse, on palju tähtsam, kui see, kui tugev sa tegelikult oled. Lääs on (loodetavasti) tugevam, kui välja paistab, aga mulje, mille Lääs on jätnud moslemitele, on NÕRKUS. Just see on nende pidevalt paisuvate rünnakute taga. See mulje tuleb murda. Aga murda keeles, mida nemad mõistavad. Demokraatia ei ole see keel. Meil on aeg hakata rääkima sisemaiselt ühes (demokraatia-) ja välismaiselt teises (jõu- ja järeleandmatuse-) keeles. Sest tegu on kultuuride kokkupõrkega.

Apoliitik, 02.05.2011 17:00
Suure sõdimishimu juures kiputakse unustama, mis täpsemalt neid "binlaadeneid" üldse tootma hakkas ja praegu tegeletakse põhjuste asemel vaid tagajärgedega, mis annavad üha uusi põhjusi ja uusi binlaadeneid kasvab seal samuti nagu seeni pärast vihma. Kui suurriigid tahavad omada ka väiksemate loodusressursse ning tulla õpetama võõras riigis, kuidas nemad peaks elama, on ju konfliktid kohalikega paratamatud. Olete pannud tähele, terroristide nõudmised pole ju kunagi seotud rahaga, "vale usuga" või millegi väljapressimisega, nad tahavad ainult OMA KODUS elada omal moel, enda mitte võõra riigi seaduste järgi.

Ma ei usu siiani, et ta üldse tabati. Milleks on vaja teha see tsirkus kiiresti, susata jälle toigas herilasepessa ja seejärel asitõend hävitata, et keegi hiljem ei saaks kontrollida, kas ja mis üldse toimus. Täpselt nagu tekkis "vajadus" katta üks tuhandetest põhjaläinud laevadest küll betooniga, küll liivaga jne, selle asemel, et rahuldada avalikku huvi õnnetuse normaalseks uurimiseks. Praegu öeldi lihtsalt islamistidele et "tegime teile ära" ja ameeriklastele et "me oleme võitmatud", puhas poliitpropaganda, mitte mingi tõsiseltvõetav sõjaline operatsioon, kus rõhk on alati pigem sisul. Huvitav, mitmes teisik seekord kätte saadi?

dna, 02.05.2011 18:19
Kust olid pärit USA poolt kasutatud DNA võrdlusandmed ? Kas üldse , kelle poolt ja kus tehti see DNA analüüs? Selles loos on liiga palju segast .

Hwi Noree, 02.05.2011 18:29
Siit, Euroopa talupojamõistusega varustatud riigist, on raske koos New Yorgi ja Washingtoni elanikega kaasa juubeldada. Me mõistame nende kättemaksuhimu rahuldumist, kuid kõrvaltvaatajatena näeme me selgemalt. Osama bin Ladeni surm ei lõpetanud rahvusvahelist terrorismi, vaid võib sellele uue, varasemast vihasema käigu anda.
Jajah, see "talupojamõistuslik" ebausk. Rõõmustad lahingu võidu üle, sõnud ära sõja või kuidas? :)


sölkorv, 02.05.2011 19:15
Ladeni tapmine oli väga sitaks uudiseks meie jalgratturitele...

am, 02.05.2011 20:09
Millegipärast hakati Binst juba eelmine nädal rääkima ja maailma hirmutama.Siin jälle mõtlemisainet.Ja kas teda üldse oligi enam olemas.

JUHTKIRI: bin Ladeni surmaga võideti lahing, mitte sõda (35)
DELFI 02. mai 2011 12:00                       
Pakistanis operatsiooni läbi viinud väike USA eriüksus tõestas, et Osama bin Laden on inimene, mitte tont. Kas ameeriklased said kättemaksu kaksiktornide eest? Jah. Kas nad võitsid terrorismivastase sõja? Kindlasti mitte.

Osama bin Ladeni tabamine või tapmine oli midagi, mida ameeriklased olid tahes-tahtmata sunnitud tegema. Surmaotsuse langetas bin Laden oma püha sõjaga USA ja “selle käsilaste” vastu juba tükk aega enne 2001. aasta septembri rünnakut Maailma kaubanduskeskuse kaksiktornide vastu. Kaksiktornide varisemine põrmu koos tuhandete inimestega oli lihtsalt oma filigraanses jõhkruses punkt “i” peal.

Bin Ladenil õnnestus maailma efektiivseimate militaar- ja luurevõimalustega USA-d ninapidi vedada kümme pikka aastat. Kuigi tema asukoha ja käekäigu suhtes liikus üleilmselt palju lugusid, üks uskumatum kui teine, tõestas bin Ladeni surmaga lõppenud operatsioon, et ta tegi täpselt seda, mida parimad luureeksperdid kõige tõenäolisemaks pidasid — elas lihtsat elu Pakistani raskesti ligipääsetavates mägedes.

Nende kümne aasta jooksul jõudis aga rahvusvaheline terrorism tugevalt muutuda. Iisraeli-Palestiina konflikt ei ole varasemast sugugi lähemal rahule, vastupidi, vahepeal peetud Gaza sõda tootis uusi Iisraelis, USA-s ja läänes laiemalt pettunud vihaseid noori muslimeid. Iraagi ja Afganistani sõjad, korratus Somaalias ning mitmes teises Aafrika riigis, radikaalsete jutlustajate tegevus lääneriikide muslimite hulgas — kõik see on islamiusku terrorismi ettekäändeks toovatele rühmitustele õli tulle valanud.

Osama bin Laden on vana ja väsinud mees, kes on kaksiktornide hävingust kulunud kümne aasta jooksul üha enam taandunud operatiivjuhi seisusest sümboliks. Operatsioone plaanivad ja viivad ellu hoopis teised, nooremad mehed ja nende võrgustikud. Mehed, kelle jaoks Osama bin Laden oli vaimustav eeskuju ning tema tapmine õigustab nende arvates üha uute “uskmatute” tapmist.

Siit, Euroopa talupojamõistusega varustatud riigist, on raske koos New Yorgi ja Washingtoni elanikega kaasa juubeldada. Me mõistame nende kättemaksuhimu rahuldumist, kuid kõrvaltvaatajatena näeme me selgemalt. Osama bin Ladeni surm ei lõpetanud rahvusvahelist terrorismi, vaid võib sellele uue, varasemast vihasema käigu anda.


1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    Я Мэвис Калос, представитель Aiicco страховой PLC, мы выдаем кредит на индивидуальных различий с доверием и чести. мы даем кредит по ставке 2%. если вы заинтересованы любезно связаться с нами по этой электронной почты компании: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) в настоящее время приступить с кредита документа о передаче ок. если вам нужно кредит создать компанию или школу, Вы очень добро пожаловать в Aiicco страховой ПЛК. Вы также можете связаться с нами по этой электронной почте: (amaah.credit.offer@gmail.com). мы можем перечислить любую сумму вы запросили для до недели.

    VastaKustuta