pühapäev, 1. mai 2011

Hoiame haigete arvelt kokku!



Täna selgus, et riik on haigerahade pealt eelmisel aastal umbes miljard krooni kokku hoidnud.
Ajutise töövõimetuse puhul maksis haigekassa mullu hüvitisteks 1,27 miljardit krooni ehk ligi 80 miljonit eurot, mis on ligi miljard krooni vähem kui 2009. aastal, võib haigekassa aruandest lugeda. Kulude vähenemine on tingitud seadusemuudatustest, töötavate kindlustatute arvu vähenemisest ning sotsiaalmaksuga maksustatava tulu vähenemisest, selgub haigekassa majandusaasta aruandest.

Uue töölepingu seaduse järgi, mille vastu eelmise riigikogu opositsioonierakonnad kõvasti võitlesid ja mille tõrjumiseks Keskerakond isegi ööistungeid korraldas, maksab riik haiguslehte alles 9. haiguspäevast. Esimesed kolm on töötaja enda kanda, kuuendast päevast maksab tööandja ja lõpuks kui haigus päris kõvasti küljes, hakkab ka riik inimese eest hoolitsema. Hüvitise määr on varasemast väiksem. Niinimetatud siniste lehtede arv on oluliselt langenud, ütleb statistika ja seletab asja lihtsalt: paaripäevast töölt puudumist ei vormistata haigekassas.

Lihtsas keeles tähendab see seda, et nüüd käiakse lihtsama haigusega tööl edasi. Voodisse jäädakse alles siis kui tõbi tõsiselt kallale tuleb. Mida see kõik rahva tervisele tähendab, on igaühele seletamatagi selge. Kindlasti on meil kõrgenenud ka oht mõne ohtliku nakkushaiguse laiaulatuslikuks puhangusks, kuid see riiki hetkel ei huvita. 

Lisan ka natuke rahva arvamust interneti-portaalidest:

õiglus
See on genotsiid. Huvitav miks NATO hävitajad Toompead pommitama ei tule.
Mari
olin ka sel aastal pikalt haige (palavikku küll ei olnud aga köhisin nii et maa musr 1,5 kuud. Ei ole aastaid haiguslehte võtnud ja nüüd kui oleks vaja olnud võtta ei saanud lihtsalt võtta, sest kes maksab järgmise kuu üüri ja mida sa hing sööd pärast. Rohud lälsid püstijalu põdedes ka juba röögatult nii ongi kuniks suudad tühja sest nakatamisest - ellu peab kuidagi jääma.
Rahvas-lammas
Milleks ravida arulagedaid lambaid, kes ise omale kiskjaid hunte juhtideks valivad?
üllatus?
seda oli juba selle seaduse vastuvõtmisel ette näha. See on lihtsalt absurdne ja arusaamatu, kuidas on võimalik et inimesed ikkagi selle erakonna poolt veel ka sel aastal hääletasid, kes ainult selliselt seadusi teebki- töölepinguseadus, mille alusel ka tublid töötegijad kannatavad, vallandamine on tehtud nii lihtsaks, et rohkem polegi vaja kui tööandja paha tuju. Haigusepäevade eest maksmata jätmine ongi see, et inimesed põevad püstijalu haigusi läbi. Ja kõik teavad näiteks, et gripi üks tavalisemaid tüsistusi on südamekahjustuses. Aga see pole üldse oluline, peaasi et riigieelarve tasakaalus ja riigivalitsejate palgad puutumata. See aga et rahvas riigist massiliselt lõpuks ära kolib, ei paista ka härrasid häirivat."Las aga lähevad kui mujal parem!" öeldakse veel järgigi. Neil härrastel ilmselt ongi ükskõik, kas neid orjavad valged või mustad. Oma rahvast, kultuurist, hingest....ei tea nad vist suurt midagi pidada. Selline laushoolimatus võtab ikka ületamatuid mõõtmeid.
Tõesti- ei ole midagi imelikku selles, et Euroopas imestati kuidas eestlased selle valitsuse veel tagasi valisid. E-häältega- eks.
oeh
Olen hetkel haige, aga käin tööl mis müriseb. Pole võimalik koju jääda, sest maksud tahavad maksmist, lapsed toitmist jne. jne. Virelen kuidagi, aga lapsi nälga jätta ei saa, sest kolm esimest haiguspäeva mul mingit sissetulekut pole. Paljud käivad haigena tööl.
)))
varsti teeb pihkur seaduse, et Eestlasel on põhiseadusega keelatud haige olla.
siis oleme kõige tervem rahvas kogu maakeral.
kes seadust rikub on riigireetur,
kes pole rahul reformistidega, tunnistatakse hulluks ja pannakse hullarisse.
kõik on rahul, Eesti õitseb!
xxx
Lõppkokkuvõttes tähendab see tänane kokkuhoid et 10-15 aasta
pärast hakkab see haigena töölkäimine tervisele mõjuma ja
inimeste tervis võrreldes aastatetagusega on kõvasti halvem
ja ka inimesed surevad varem tänu ravimata jäänud haigustele
ja sellest võidab juba pensionikassa

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    Я Мэвис Калос, представитель Aiicco страховой PLC, мы выдаем кредит на индивидуальных различий с доверием и чести. мы даем кредит по ставке 2%. если вы заинтересованы любезно связаться с нами по этой электронной почты компании: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) в настоящее время приступить с кредита документа о передаче ок. если вам нужно кредит создать компанию или школу, Вы очень добро пожаловать в Aiicco страховой ПЛК. Вы также можете связаться с нами по этой электронной почте: (amaah.credit.offer@gmail.com). мы можем перечислить любую сумму вы запросили для до недели.

    VastaKustuta